Точно в 10 часа в сградата на президентската институция на „Дондуков“ 2 пристигнаха лидерът на партията Веселин Марешки и председателят на парламентарната група Гергана Стефанова.

"Воля" има общо 12 депутати и са най-малката група в 44-ия парламент. Държавният глава избра да започне именно с тях и да върви постепенно към най-голямата партия и очакван мандатоносител - ГЕРБ.

На излизане Марешки заяви:

"С президента се обединихме около това, че бързи избори веднага биха били пагубни за българската държава и около това, че нашата парламентарна група е единствената, която на първия етап може да доведе до стабилност на управлението“.

Бизнесменът уточни, че не се вижда като министър.

В 11.00 часа при Радев влязоха представителите на парламентарната група на ДПС, а от 13.00 часа той ще разговаря с бъдещите коалиционни партньори на Бойко Борисов - „Обединени патриоти“.

Утре Румен Радев ще продължи консултациите с представителите на "БСП за България" от 13.30 часа, а от 15.00 часа ще разговаря и с тези на ГЕРБ.

Междувременно продължават преговорите между ГЕРБ и Патриотите, които тази седмица трябва да подпишат коалиционно споразумение, а след това да се договорят и за министрите. По неофициална информация има спор 4 или 5 министерства да поемат "Обединени патриоти".