Президентът започна консултациите за кабинет първо с Марешки

Президентът Румен Радев започна консултации с парламентарно представените политически за връчване на мандат за ново правителство. Първата му среща е с "Воля".

Обратно в новината

Коментари - Президентът започна консултациите за кабинет първо с Марешки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не че имам нещо против г-н. Марешки и неговата партия Воля. Той е умен човек и успял бизнесмен. Но малко са му нар.представители, поне засега. Затова питам, защо с него започна г-н. Президентът. струва ми се, да обезличи победата на ГЕРБ. Ей проклета работа

да бе верно е що с него

Защото герберасите не са си договорили кражбите с патриотите и няма какво да представят за да им връчат мандат

За каква ''победа'' ,15% от имащите право, става дума че само идиотите не са разбрали как с рекет покупка герберасите си завзеха властта..

Занимавайки се с глупости някак умишлено водим България към гибел. Защо първо този измислен бизнесмен бе Ушатия?

Е да, първо тебе трябваше да викна.

Този отляво да взема мандата и да управлява ! Дебилите в България това заслужават, не че с герб е по-различно !!

Човекът отляво е мултимилионер. А ти кой си? Селски смотаняк с 2 лева в джоба. Нищо лично, ама това са фактите.

Кви 2 лева, нали ги дадох на Марешки за хапчета?

Чудя се дали на Гергов му стиска да подслушва и Президента и Марешки или понеже предварително е инструктирал Радев не му е нужно..?

Ние в Прасцентъра на Партията за българия имаме отговор и на вашия въпрос. От съображения за сигурност, трябва да дойдете лично при Нас и да подадете въпроса в три екземпляра. Един за Президента, един за Гергов и един за Нас. Анонимността ви е гарантирана.

Е,малко бяха крадците ,че вкараха още един.радев ,признавам гласувах за теб,но явно като влезете в "бг политиката"някой ви изпива мозъка.Май парите ви действат главозамайващо.Позор сте всички до един.

ПреЦидента протака в отчаян опит да се извиват повече ръцете на герб и евентуалното коалиционно управление да се провали. Тогава курнелия ще може да си назначи еврокомисар през служебното правителство. Още не са разбрали, че няма как първата парламентарна сила да не бъде в управлението.

Бе този прецедент с всичкия ли си е, фуражката му е спекла разсъдъка, защо не се срещне с Митьо пищова и да го покани да оглави смехотворната държава?

Александър Йорданов, специално за Faktor,bg На 4 май изтича срокът, в който България може да изпрати до Европейската комисия своята позиция по предложенията на "Газпром", с които руският газов гигант се опитва да избегне глобата от Брюксел за злоупотреба с монополното си положение. А монополно е това положение именно у нас. Затова и Европейската комисия (това е Министерския съвет на Европейския съюз !) обвини "Газпром", че е злоупотребил с господстващото положение на пазара и е наложил много висока цена на клиентите в Полша, Естония, Латвия, Литва, България, Унгария, Словакия и Чехия. Следователно Брюксел иска да ни помогне да плащаме по-ниска цена на газа. И посочи срок, в който ние можем да предявим своите претенции, недоволства и изобщо всичко, което имаме да кажем по въпроса за високите цени на газа, който ни продава Газпром. Ние, т.е. нашето служебно правителство, мълчи, мота се, трае си. Не смее дума накриво да каже на Газпром. А Газпром е почти клекнал. Очакват го огромни глоби, ако не приеме ангажимент да продава на държавите от Източна Европа, т.е. и на България, синьото гориво на пазарни цени, които да не бъдат политически цени, т.е. да не зависят от брътвежи като нашите за братството и дружбата. Как да го кажа по-ясно. Русия от десетилетия се гаври с българския народ и го прави защото у нас имаше, има и днес, продажни политици, които станаха политици благодарение на захлебването и от газовата принадена стойност. Но не само това е проблемът. Проблем е самото българско сгъване, прегъване пред Кремъл, пред руски фирми, пред руски монополи. Независимо дали става дума за газ, петрол, военни изстребители или незастроени терени по Черноморието. Затова, когато президентът Радев говори за независимост на България трябва веднага и на първо място да заяви, че това означава преди всичко независимост от Русия

Събират се от Нова република и от Герб при служебния и ще пишат становище...ще го дадат до петък. Само ти ли не разбра?

Разбрах бе пич. Но става дума и за тоталната зависимост от Русия, не само за газа.

Александър Йорданов, работата е ясна.

Само у нас е такова протакване, всяка партия, трябва да има разработени всички варианти, когато иска да влезе в парламента, погледнете Англия, избори и след 4 дни вече има правителство, с такива служебни правителства до никъде няма да я докараме, не , че чакаме нещо кой знай какво от новото правителство, / Боже пази България /, но да се свършва дето се казва.. аман от кандърми.

щото се дели баница,в Европа се прави политика чрез управлението.

Всяка коалиция, която ще остави руската ДС-КГБ мафия извън властта, е подходяща. Въпросът е дали има такива партии освен ГЕРБ?

Муньо Гъскоф какво разбира от политика, от големите скорости при летене, мозъка му се е свил като билярдно топче. Прави комсултации с Последния нещастник в класирането, за какво?

в Люлин?

ба ли го. аз съм на дизел и съм в младост.

Ние в Прасцентъра на Партията за българия приветстваме решението на другаря Редев. Досега той единствен в историята успя да постави ГЕРБ на мястото им, а именно на последното.

Марешки, що не ни изненада всичките и да покана Винету на КОалиция. Ама, Марешки да е мин. председател. Хаххахаа

кон, какви султации бе??? Това е магарешки... нали първо се предлага на най-силно представената политическа сила да състави правителство.. ако тя се откаже тогава се предлага на следващите най-добре представени... и чак на края се отива на магарешки султации...

Магарешки се срещнал с прецедент-пилота, голем праZ.

Тия двамата са много еднакви от към съдържания в главите. И поради тази причина ще се разберат успешно!

започнала магарешка менструация...

Президентът бави топката. Който бави топката, получава жълт картон. Цветанов правилно му каза, че от него нищо не зависи. Радев още не го е проумял. Явно още е зелен.

Герб и патриотите още водят преговори бе умнико. Нали, ако започне от Герб днеска те нямат да имат достатъчно време да се разберат ... затова се започва от другите партии, ама нали и акъл трябва, за да се сетиш.

3евзек

Ако ГЕРБ и патриотите се разберат, сегашните консултации губят смисъл. Ако не се разберат, пак нямат особен смисъл, защото ще трябва да се правят пак. Но едва ли става дума за бавене на топка. По-скоро е както едно време в казармата - много работа, а резултат никакъв. Кой на каквото е научен.

Поредният цирк за малоумници дето продължават да търпят безнаказано рекета и манипулациите на герберасите..Едни търпят други се надупват и боко нарциса ''не ' вдига кръвно и всичко е толкова ''спокойно'', толкова ''стабилно'' ....Не разбирам за какво е това хортуване което е напълно безсмислено защото герберасите ще си правят каквото искат а ''патриотите'' ще им се надупват все повече и повече за да се титуловат ''управляващи''

каже, че ще състави правителство? Ко праим?

Абе гербераси как не разбирате каквото четете????Това са приказки не е връчване на мандат....Всеки си казва приказките за които е НЕотговорен както за обещанията преди избори..

Та значи от дума на дума, та да си дойдем на думата: Ние, от ДПС имам готов екип да поеме управлението на държавата с помощта на Ердоган и Главния мюфтия. Джамия на всяка улица!

3евзек

Четем, четем. Няма мандат, но са консултации за кабинет. Чий кабинет? Иди разбери кое и как.

Сега е моментът на Патриотите ... те трябва да източат яко кръвта на Бай Хуй, щото без тях той ще хване премиерския пост ама за шлифера!!!! Аз ако бях на тяхно място щях да искам не 5 а поне 7 министерства...... а ББ ще трябва да даде, щото иначе БСП го чакат :))

Може и да не харесваш Бате, ама той единствен успя да подкастри ДПС и СДС. Така че едни патриоти, няма и на малкия пръст да му стъпят.

Ами след като подкрепи местан при създаването на партията ''му'' за да угоди на ердоган сам се определи като продажник и пощенски гълъб

подкастрил бил БСП и ДПС ?! Абе човек, тези двете партии са си подкастрени и то от няколко години .... При това, за ГЕРБ е гласувал 1 от всеки 6 граждани, заедно с циганите. А за БСП е гласувал един от всеки 7 .. без циганите. Единственият, който опита да подкастри ДПС е Румен Радев. И благодарение на цирка от ГЕРБ това не се получи. БСП помогнаха да се създаде ДПС, а ГЕРБ помогнаха на ДОСТ ....

Ги е редила крантата,май?!

Колко жалко и смешно изглежда Марешки, кукнат на президиума като кула....

Решение 20 от 23.XII.1992 г. на КС на РБ по конст. д. 30/92 г. Процедурата по образуване на ново правителство - след общи законодателни избори е уредена в Конституцията от гледище на ролята, която президентът играе, респективно като правомощие на президента, доколкото разпоредбата на чл. 99 се намира в главата от Конституцията, която урежда статуса на тази институция и нейните функции. Тази роля е предимно посредническа и това съответства на парламентарния характер, който образуването на правителството има. Кабинетът се съставя на парламентарна основа и е в зависимост - и като възможност за образуване, и като жизнеспособност - от разположението на политическите сили в парламента и от подкрепата, която получава в парламента.Указът, с който на посочения от най-голямата парламентарна група кандидат за министър-председател се възлага да състави правителство, или т. нар. проучвателен мандат, се предхожда от консултации с парламентарните групи. Значението на тези консултации е и политическо, и конституционно. То е различно - като интензитет - в различните фази на предвидената от Конституцията процедура. В началото на тази процедура президентът е обвързан от съотношението на политическите сили, изразено в големината на парламентарните групи по численост, както и от определена от Конституцията поредност. Тази поредност, според която възлагането е най-напред на кандидат, посочен от най-голямата по численост парламентарна група (чл. 99, ал. 1), а впоследствие - на кандидат, посочен от втората по численост парламентарна група (чл. 99, ал. 2), не може да бъде нарушена. Президентът не разполага с възможност да преценява в тази фаза кому да възложи проучвателен мандат и сам да търси кандидат от друга парламентарна група или извън парламента.

не бе ти не разбираш. радев е малко глупав и си мисли че е някакъв фактор. ама нека си похортува простия селянин.

Радев много добре разбира че тези ''разговори'' са напълно безсмислени и за това го показва нагледно...

Не малко,а много глупав!

Според решение на Конституционния съд от 23 декември 1992 г. процедурата президентът е обвързан от съотношението на политическите сили и от определена от основния закон поредност. Редът на възлагане най-напред на кандидат, посочен от най-голямата парламентарна група, а после - на претендента на втората по численост ПГ, не може да бъде нарушен. В тази фаза президентът не може да преценява на кого да възложи проучвателния мандат. Ако внимателно се чете конституцията и решението на КС, държавният глава трябва да проведе консултации единствено с най-голямата парламентарна група, а не с всички, представени в Народното събрание. Просто защото няма какво да консултира с тях, особено ако най-голямата група е декларирала готовност да състави кабинет. Стигаме до посочването на човека, който ще съставя правителството. Интересно е да се отбележи, че тук президентът не е ангажиран с някакъв точен срок, в който трябва да връчи проучвателния мандат на кандидата, предложен от най-голямата парламентарна група. И може да бъде атакуван единствено политически и морално, но не и юридически

Дали мандат връчва или само консултации за политики се правят??Явно на някой няма как да му е ясна разликата между двете ама защо да не се перчи че прочел нещо дето не го рабрал ..

Да не би часът в България да е от 100 минути. Какви са тия панаири - с Воля започваме?

Марешки да каже, че ще прави правителство!

...със синдрома"Куха глава"!...