Президентската институция излезе с официално опровержение на публикация в "24 часа", появила се и в много други медии, в която се твърди, че Европейската служба за борба с измамите, известна като ОЛАФ, е заподозряла в корупция секретаря на държавния глава - Пламен Узунов.

Според изданието повод за това бил сключен договор на 23 март 2017 г., когато Узунов бе служебен министър на вътрешните работи.

Ето какво гласи опровержението, изпратено до медиите от "Дондуков"2:

"В отговор на отправени въпроси към прессекретариата на държавния глава във връзка с публикация в интернет-платформата на вестник "24 часа", в която се твърди, че "ОЛАФ заподозря в корупция Пламен Узунов", изпращаме следното опровержение:

Направеното твърдение в статията на вестник "24 часа" е груба манипулация на фактите. Разследването на ОЛАФ се отнася за сключен договор от МВР на 22 февруари 2018 г., а не на 23 март 2017 г., както е посочено в материала. Въпросният договор, както и анексът към него, са публикувани на интернет-страницата на Министерството на вътрешните работи. От тях става ясно, че този договор е сключен няколко месеца след края на мандата на служебното правителството, в което министър на вътрешните работи е Пламен Узунов.

В имейла до медиите от президентството прилагат и текста на самия договор, както и на споразумението към него, състоящ се от 22 страници.