Президенството оспорва с документи корупционното разследване срещу Пламен Узунов

Направеното твърдение е груба манипулация на фактите, тогава той не е бил министър, твърдят от „Дондуков” 2 и прилагат документи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак писъци отляво и отдясно и тролене с цел плюнки!!! Кога в иначе хубавата ни Родина ще се разбере най-сетне, че докато не се е произнесъл български съд на всички предвидени инстанции, както е записано в закона, не може да обвинявате никой за нищо. Някой да е вменил на ОЛАФ такива функции? Той препоръчва на прокературата да започне разследване и тя ако решир ще внесе обвинение, което ще се приеме или отхвърли от съда. Дотогава всичко е клевети и тролски изцепки точно по европейски.

Въпросният договор не само е подписан по време на третия кабинет на Бойко Борисов на 22 февруари 2018 г., почти 10 месеца след края на мандата на служебното правителство, но и посоченият краен срок за изпълнение на същия договор е септември 2017 г. Заради това очевидно противоречие в началото на февруари 2018 г. Европейската комисия е информирала МВР, че при сключване на въпросния договор за страната ни може да последва финансова санкция.

Гришата с тея ли парички плати емблемата? За един преятел питам!

Мунчоооо, Мунчо! Не можеш да излъжеш хората! Корумпирано лаайно си и си затънал до гушата...

А Гриша Ганчев на КОЙ даде рушвета за да спИчели поръчката? Като отговори Европейската прокуратура на този въпрос този КОЙ трябва да ходи в зандана. Просто и ясно

ОЛАФ разследват и критикуват критериите, по които е проведен конкурса и избрана фирмата, с която е подписан договор. Тези критерии и конкурс се случват при този "убавец" в 2017.

вървят по задника на Тиквата и само чакат сгоден мимент да го оближат.Но дали нещо е вярно или не,тях не ги интересува.А да проверят изявленията на премиера-идиот,дори и не смеят.Но Тиквояа така се е оплескал в собствените си лайна,че няма излизане от ситуацията.Вентилаторите му,могат само да го изсушат,но миризмата остава.

Що е, ОЛАФ да не подчинена на Борисов?

Да е сефте манипулирането от ''медиите'' дето боко обвинява че са поръчкови ама ''от'' други ''не'' ОТ него както много добре се знае отдавна няма как да бъде ''новина'', защото мислещия отива и прочита оригинала а не манипулацията...

КЪДЕ Е ПРЕМИЕРА ГЕРДЖИКОВ ГЕРДЖИКОВ Е ПО ВИНОВЕН ОТ УЗУНОВ

Очернянето ,злепоставянето,фалшивите новини ,манипулирането и активните мероприятия в които освен Гешев участват и слугинските медии на управляващите са стил и метод в 11 годишното управление на Борисов.Тази простотия на управляващите с участието на ,,24часа" и др. слугински медии срещу Узунов излезе като вица ,че не били компоти а компютри т.е. не бил Узунов виновен за джиповете а МВРето на Бойкошенко.

Очернянето ,злепоставянето,фалшивите новини ,манипулирането и активните мероприятия в които освен Гешев участват и слугинските медии на управляващите са стил и метод в 11 годишното управление на Борисов.Тази простотия на управляващите с участието на ,,24часа" и др. слугински медии срещу Узунов излезе като вица ,че не били компоти а компютри т.е. не бил Узунов виновен за джиповете а МВРето на Бойкошенко.

Както обикновено червените кхмери се опитват да преиначат истината и да хвърлят прах в очите на хората. Те не разследват просто договор, сключен през 2018. ОЛАФ разследват критериите на конкурса и самият конкурс. И критериитеса зададени в 2017 от тоя Узунов и конкурса е проведен в 2017 под ръководството на Узунов. Конкурса излъчва победител по критериите, които са зададени от служебния кабинет в МВР. Подписването се забавя защото има протест на един от участниците... Това, че в ПРЕЗИДЕНТСТВОТО работят прости, манипулативни дъртофели, не означава, че всички сме такива Но пък медиите са точно такива! Кое място беше... 120?

Само дето година след определяне на ''критериите'' кой не си е вършил работата и е подписал договора???? Това че вие сте се ''осрали'' пред година дали ми дава право да казвам че сегашната воня от мен е от вашите гащи?????

Щом гербювите тролове се пеняват, значи Радев пак им е показал големия ... юмрук.

Както винаги руменчо е кукла на конци и абсолютно безгласна буква.

https://www.mvr.bg/docs/librariesprovider54/default-document-library/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4e31e3a8a4d78481fb62d0e64edd7bc85.pdf?sfvrsn=9ddda970_0

Радев, кви са тия три небета бе ? А, кви морета ,кви небета? Кой те учи на тия работи ? А ? Кой ?

Нали не могат да се зареждат от цистерни на НАТО във въздуха?

Явно в президентството работят няк'ви идиоти, които възприемат народа като сбирщина глупаци. ОЛАФ разследват и критикуват критериите, по които е проведен конкурса и избрана фирмата, с която е подписан договор. Тези критерии и конкурс се случват при този "убавец" в 2017. Фактическото подписване е в 2018, при редовния министър, но след като цялата процедура е приключила и е останало самото подписване, което се случва около месец след встъпването в длъжност на новия министър... Мдааа и Радев пак го крепи тоя мухъл, вместо да го помоли да си тръгне. Ама нали е човек на Черепа

Председателят информира членовете на комисията, че решение N2 УРИ 12491оп323/22.05.2017 г. на Административен секретар на МВР за класиране на участниците и определяне на изпълнител в открита процедура по възлагане на обществена поръчка с предмет: “доставка на патрулни полицейски автомобили с висока проходимост” по обособени позиции, както следва: Обособена позиция 1: «доставка на 51 броя патрулни полицейски автомобили с висока проходимост” и Обособена позиция 2: ,,доставка на 70 броя патрулни автомобили с висока проходимост”, =================е обжалвано от двама от участниците, чиито оферти са предложени от помощния орган на възложителя — комисията за отстранзгване от участие в процедурата пред Комисията за защита на конкуренцията (КЭК). т.е. се вижда че класирането е станало на 22.05.2017 г, важно е не кога е започнала процедурата а кой и кога я е завършил, участници е имало много

Президенството е мутренско свърталище!

герб мълчат като риби, а иначе са твърде говорливи, очернянето на президентската институция не е случайно, нопък ОЛАФ упорита мълчат за много сделки, а пък за кюлчетата никак не се интересуват, всяка прилика и разлика не е случайна, обаче баба ми търдеше е волът като рие, хвърля на гърба си и така един широооок гръб е търде натоварен с безброй общестени поръчки и не само, но него още не го питат....

Чакат да падне имунитета на сценариста и ще питат НСО, кой е пращал снимачния екип и декораторите на филма. и защо са ги пуснали. Охранителните камери.

Узунов е бил служебен министър на вътрешните работи от 27 януари до 4 май 2017 г. Именно по това време е обявена поръчката - 2 март. Изпълнителят също е избран от служебното правителство - на 20 април 2017 г.

Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ (OLAF) обяви, че България трябва да върне 6 млн. евро европейско финансиране за нарушения при обществена поръчка за доставка на автомобили за МВР. Медийни публикации посочиха като отговорен президентския съветник Пламен Узунов, който е бил служебен министър на вътрешните работи през пролетта на 2017 г., а от президентството изпратиха опровержение, подчертавайки, че договорът е сключен година по-късно.

прочетох вниматебно статията https://www.24chasa.bg/novini/article/9472039 И името на Пломин Узунов се споменава, и причините - хич за не се втелядват тия от президенството . Процедурата е започнала и е ЗАВЪРШИЛА през мандата на СЛУЖЕБНОТО правштелство. Факт. "Точно в този период са били ПОДМЕНЕНИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ, за да СПЕЧЕЛИ ОПРЕДЕЛЕН КАНДИДАТ... - ЩО скачате бе, ПОСИРАНО 20???

https://ec.europa.eu/anti-fraud/media-corner/news/01-02-2021/olaf-recommends-recovery-nearly-eu6-million-after-alleged-abuse-power_bg Прочетете по-подробно --- "Тук ще намерите насоки и формуляри за съобщаване на OLAF за измами. Можете да се свържете с нас анонимно на всеки от 24-те официални езика на ЕС. Съобщете за измама"

Радев в затвора

Според Румен Радев ОЛАВ са лъжци, само Путин казва истината

Зеленото чорапче за един ден така се нас.ра, не е истина! Първо надрънка два тона глупости, обяви че иска да е президент на президентска република, а после един от баш съветниците му (и бивш президентски министър), по любимата президентска тема корупция ... се оказа баш корумпиран! ХА-ХА-ХА! Тоя празноглав фърчилко с такива ли хора си мечтае да управлява, а? Аре у лево, че простата го мъчи и десата ходи недоклатена.

крадеца си е крадец. от Европа си искат парите. да ги връща Радев.

Върл комундел като фърчилко, г.з дава, ама пари не връща. Но е зинал като гладен хипопотам, още еврокинти да лапа.

Подписването на един договор с обществена поръчка е поанта на дълъг процес, който отнема време. В това число изработване и съответно закупуване на тържните книжа, заявка за участие, избиране на най-добрата оферта и съответно срокове за обжалване. Тук от изключителна важност са условията на търга и дали са изработени в полза на определена фирма или са обективни за всички участници според техните възможности. ОЛАФ доказа, че има манипулация на първоначалните намерения и те са били направени в услуга на определена фирма, като са променени някой характеристики на търсените автомобили. ОЛАФ не са съд и не се занимават с доказване на корупция, но те доказват, че има промяна на условията направени от българската държава, която е дала възможност да бъдат елиминирани другите участници в търга, които предлагат автомобили с различни характеристики, които са били първоначално заложени в обекта на поръчката. Въпрос на елементарна процедура е да се проследи кой е променил условията и да го попитат ЗАЩО? Естествено е, че това се е случило по времето на служебният кабинет на Радев и главен поръчител е бил въпросния Узунов, който и до днес е съветник на Радев. Естествено е, че няма как да докажат какви пари и къде са преведени на някоя цифрова сметка, която няма имена а само поредица от цифри, Тези, които са наследили спечеления конкурс за коли на МВР не са имали друга възможност освен да подпишат договор със спечелилия публичен конкурс победител, защото иначе не само ще плащат неустойки, но и ще загубят европейско финансиране. В днешна дата да прилагаш документи за датата на сключения договор си е чисто оправдание за направена корупционна сделка. И то от човека, който обвинява всички други в корупция?! Някой обаче не може да мисли защо се иска оставката на главния прокурор? ЗА КАКВО НЕГОВО ДЕЯНИЕ? Отговорът е по посока, че иска да разследва Румен Радев точно за корупция. Но докато е Президент Конституцията не му позволява, поради имунитет. Но скоро и това ще се промени. Няма нищо вечно.

Ама, путко тъпа! Защо не закриваш медии като 24ч. и дир.бг, затова че нон-стоп разпространяват фалшиви новини! Да те еба в курветината долна!

Това, че има документ на ОЛАФ или, че Узунов е бил министър на Радев, или, че ще връщаме пари, или, че пореден съветник на Радев се разследва ?

Прочетете доклада на ОЛАФ, прочетете и пасквила в 24 часа и ще разберете кой лъже. Ще видите дали изобщо се споменава нечие име. А от самият договор, публикуван от 24 часа, ще разберете от коя дата е заповедта на Министъра на Вътрешните работи и кога е сключен договора. Ако можете да броите до 12 и ако знаете имената и последователността на месеците, т.е. ако сте завършили 2 клас ще разберете истината.

Това другарче У е крайно неубедително ? Но Радев, трябва да обясни за трите морета ? Ама много да обяснява ! Иначе ше има и олаф и много питанки ! Та чакаме всички за трите морета обясненията ? И ако започне с икономическия просперитет и подобни глупости , незабавно е за ареста !? А втори мандат , никагда !

Голямо самочувствие вадиш щом си въобразяваш, че от теб зависи дали ще изберем или не Радев. И ако зависи от теб, къде ти отидоха призивите за демокрация, а?!

И какво се оказа, от 24 часа са си редактирали текста на съобщението на ОЛАФ, което всеки мислещ може сам да намери (https://ec.europa.eu/anti-fraud/media-corner/news/01-02-2021/olaf-recommends-recovery-nearly-eu6-million-after-alleged-abuse-power_bg). В това съобщение никъде не се казва, че е обвинен в корупция Пламен Узунов, а е обвинено в корупция МВР. Няма дати, няма имена - а питайте сега защо 24 часа си прави вариации по темата?! На всичко отгоре всички медии като папагали преписаха фалшифицираното от 24 часа съобщение на ОЛАФ без да се замислят за секунда. В това число и в тази медия се мъдреше днес с голямо заглавие фалшивата новина. Значи, уж официални медии пожълтяха в угода на Пеевски и Гешев! Шефката на СЕМ ще пита ли още учудена защо българската журналистика е класирана след Занзибар по свобода на словото?! Ми нека пита, ние отговорите ги намираме сами, защото никой мислещ българин не вярва вече на българските пеевски медии, а ходи и сам си търси информацията в оригиналните статии. Айде, поздрави на всички герберски тролове, и на тези от 24 часа и подобните им.

Нека и тези, които все още са имали доверие в Боко лъжливото овчарче да разберат какъв мръсник е, какъв морал има тоя мошеник и какво лицемерие и богохулство е да се появява в църква и в личен параклис! От договора черно на бяло се вижда, че е сключен година след парламентарните избори 2017 г.

Ясно е като бял ден, че това е активно мероприятие на Бойко срещу президента. Само че е съшито с бели конци. А няма да се учудя, ако ОЛАФ не знаят, че са започнали "разследване" срещу Узунов.

Абе АланКольо - във Олаф не работят малоумници за разлика от Президентството. Хората са проверили всичко преди да излезат със становище. Това не са ти съшитите със бели конци компромати на Мунчовите съветници със Мати Космати, шкафчета и записчета. Това са сериозни и проверени доказателства. Сега остава г-н Гешев да си свърши работата и да арестува Узунов а Радев веднага след като му изтече мандата.

Абе Круме, ти ум имаш ли или ОЛАФ трябва да ти каже, че август 2017 е половин година след март 2017?

Да, в ОЛАФ не работят маолумници, ама малоумници работят в 24 часа и всички други медии, които преписаха фалшивата им публикация днеска. Иди прочети съобщението на ОЛАФ в https://ec.europa.eu/anti-fraud/media-corner/news/01-02-2021/olaf-recommends-recovery-nearly-eu6-million-after-alleged-abuse-power_bg и ми посочи къде точно е цитиран Пламен Узунов. И къде има дата или номер или каквото и да е друго за договора на МВР. Просто в 24 часа решиха да пуснат една лъжа, и всички тъпаци я преповтаряха цял ден без да си направят труда да намерят публикуваното от ОЛАФ. Случайно или нарочно, отговори си сам.

Това са различни договори. Поръчката в представения договор от президентството е за 290 автомобила, а обвинението на ОЛАФ е за закупени 350 автомобила! Кого лъжат и как си въобразяват, че тази лъжа няма да лъсне!

Ще лъсне, задника на Узунов ще лъсне в пандиза.

Прав си бе, но в същност става дума за 300 000 автомобила , с които сега ченгетата всяват ужас по пътищата.

В тези документи виждам, че пише възложител Мариян Маринов, бившият министър на МВР

Маринов е заявил, че му трябват автомобили за нуждите на МВР. Тоя който е купил дръгливите китайци на запъртъка е виновен.

а случайно да видя от коя дата е процедурата за обществената поръчка? 20.04.2017 г кой е бил вътрешен минмистър и в чие правителство?

Заповедта на Министъра е от 1.08.2017 - 5 месеца след парламентарните избори! Сложи си очила!!!

Баш Узунов им е виновен. Този договор е минал през десетки ръце и експерти, от минитстър до премиер, защото е сключен със знанието на премиера. Една обществена поръчка винаги може да бъде одитирана или прекъсната. Никой не им е насочил дулото и да ги принуди да подписват. Факт, че контрол няма. Виновен е този дето дава баницата, а не този дето я иска,

баш е много гнусен.

не беше ли Младен Маринов ? Какъв е този Мариян ?

Само като му видиш физиономията и ти става ясно всичко.

Като гледам, герберастите са минали на 24 часово дежурство от днес! Ама дира затваря кепенци след малко. Дежурните, какво ще правите до утре заран? Предполагам фантазии и саморегулация в подкоремната област с образите на ПКП и Цецка Ц. За стимул- Мата Хари от време навреме.

Утре като повдигнат официално обвинение на Радев за злоупотреба с европейски средства, ще ни е по-забавно.

Ще има да почакаш за забавата тогава. Утре пак прочети пресата и ще разбереш защо ще има да чаааакаш.

Тролове, вие прочетохте ли изобщо договора и споразумението? Хитрата сврака с двата крака в казана и ОЛАФ вместо да компрометират президентството, ще компрометират герберченцата! Отговорникът по ДОП, дето е пидписал кой е, какъв е, откога е там...?

Прочетох, всичко прочетох. Радев е корумпиран и официално прокурора на Европа го заяви. Или и тя не е чела документа трол проскубан.

Ами явно четенето и разбирането на прочетеното не са ти силната страна. Копай картофи може да си по-добър там.

си скубе брадата май

https://www.mvr.bg/dop/профил-на-купувача/профил-на-купувача/обществени-поръчки-възлагани-чрез-процедури-по-зоп/преглед/обществени-поръчки-възлагани-чрез-процедури-по-зоп/policeiskiavtomobilipovishena Тук вече трябва да излезе историята на поръчката! Всички важни решения са взети под контрола на Радев.

Пак не излиза !

Узунов е бъркал яко в кацата с меда. Че го тричат май.

Споко бе,това е платен трол.С произход някъде от Северозападна България,по верятно от монтанските села.Със сигурност живее в София.И то в някоя панелка заедно с мама и тате.Няма постоянна работа,занимава се с дребни далавери.Със сигурност е с наднормено тегло.Заработва като пише малоумни коментари.На възраст е 45-50 годишен.Не е женен.Най-интересното е,че мрази ГЕРБ и е привърженик на Сталин.Но парите не миришат и го е яд за това,че е такъв неудачник.

къде е Деса?

Белград - Дубай - Москва

Точно Президентството е в центъра!

Мале, мале, сичкото герберастки трол е мобилизирано да драска глупости! Г-да драскачи, колкото и да се напъвате, ченгеджийските номера на Боко и крадливата му пасмина отдавна са известни на хоратата и те вече не кълват. Любимия му номер да прехвърля вината за своята некомпетентност и крадливост върху други е позната от 11 години. То не беше Тройна коалиция, комунисти, ДПС, европейци, руснаци, извънземни и прочее. Само Боко чист и сияещ като бяла роза в поле от магарешки бодили. Е, народа вече не кълве, поне тези, които имат повече от две гънки в мозъка. Който сее тикви, ще бере кратуни!

Матросов, иде ти краят

Прочети договора, тикво, там ясно пише кой и при какви условия го е сключил!

Скоро договорът от 27 март ще бъде публикуван и лайната ще улучат вентилатора.

заформя се нещо като нов Бермудски триъгълник - Скопие - Дубай - Москва

Герберастчета, не искате да четете официални доказателства и проверими факти, не ви изнася. Даже извънземни да кацнат и да има сигурни доказателства за това, пак няма да ги приемете, ако Тиквата не е отишъл да се ръкува с тях. Нали!

Скоро договорът от 27 март ще бъде публикуван и лайната ще улучат вентилатора.

В Уикипедия ясно пише, че от януари до 4 май е това правителство! И той е министъра!