Участници в двете демонстрации - на страната на Румен Радев пред Президентството, и в подкрепа на правителството - пред Министерски съвет, влязоха в сблъсък. Малка група от страната на "Дондуков" 2 почти проби полицейския кордон в района на т.нар. Триъгълник на властта и стигна на метри от привържениците на ГЕРБ. Последваха заплахи и опит за физическо стълкновение.

Подкрепящите Румен Радев обясниха, че са тръгнали да заемат местата на "платените пред Министерски съвет, които потеглили да се прибират с автобусите, с които са дошли. Така се наложи полицията да спре гневната група, от която летяха и бутилки.

По думите на протестиращите, полицаите получили заповед да не бъдат допускани в контакт с другия протест. Не е използвана сила или сълзотворен газа, става ясно от думите на присъстващи, но те влязоха в диалог с полицаите.

Минути след инцидента подкрепящите правителството започнаха да се изтеглят, за да не се стигне до увеличаване на напрежението. Шествието от страната на президентството потегли към Народното събрание. Докато стигнат там, по най-бързия начин жандармеристите бяха взели мерки и сградата посрещна недоволните с подсилена охрана.

Друга важна задача на полицаите да осигурят мирното изтегляне на автобусите от провинцията. Те са паркирани около храм-паметника "Александър Невски" - на метри от Народното събрание, където вече са позиционирани другите демонстранти. Очаква се групата да продължи към Орлов мост, където да блокира движението.