Националният щаб на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) е подал сигнал до Районна прокуратура-Враца и Областната дирекция на МВР-Враца срещу членовете на секционна комисия 060500005 за злоупотреби в изборния ден от пета секция в Малорад, в община Борован, съобщиха от щаба на коалицията.

Сигналът е заради това, че председателят на комисията, част от квотата на ПП-ДБ в комисията, Моника Йорданова е заснета да подправя бюлетини.

От щаба на коалиция ПП-ДБ уточняват, че нямат издигнат кандидат там и са предприели незабавни мерки по отстраняването на своя представител.

Междувременно от Апелативна прокуратура-София съобщиха, че по случая в с. Малорад в Районна прокуратура-Враца е образувала досъдебно производство за извършено престъпление против политическите права на гражданите по чл. 169 от Наказателния кодекс. Предстои разпит на свидетели и ще бъдат изискани записи от камери. Законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от една до пет години за длъжностно лице, както и лице от състава на избирателна комисия, което по какъвто и да е начин преправи резултат от избори.