Бойко Борисов има участие в създаването на двата списъка "Магнитски", а наличието на Владислав Горанов в тях означава, че и самият той ще фигурира в следващ такъв. Това заяви в студиото на "На фокус с Лора Крумова" по Нова тв бизнесменът Пламен Бобоков.

"Очаквах доста по-заслужили деятели да намерят място там, като Бойко Борисов и Иван Гешев. Наличието на Горанов в тези списъци означава, че не е далече и времето, когато ще видим и Борисов в тях. Смятам, че той има участие в създаването на двата списъка "Магнитски". Той е човек, който за да спаси себе си е готов да жертва всички. За него няма никаво значение родината, партията, децата и внуците му. Има значение само собственото му оцеляване", каза Бобоков.

Според него обещанието на членове на ГЕРБ да подкрепят антикорупционно законодателство означава, че "Борисов ще жертва Гешев".

Бобоков бе категоричен, че делата срещу него за имали за цел "да ни се затвори устата, защото не сме били от близкия кръг на Борисов".

"В основата на всичко, което ни се случи, винаги е стоял Борисов и неговите психопатии за оцеляване. Гешев е изпълнител. Пеевски се възползва от ситуацията, той е по бързите сделки", коментира бизнесменът и допълни, че конфликт между президента Румен Радев и Бойко Борисов не съществува.

"Тогава имаше конфликт между президента и Борисов. Съдейки по действията на Радев, изглежда, че вече са в близки отношения", каза още той.

"Липсата на справедливост отсъства в нашето общество. В основата на всичко това е мафиотизираната държава. Всички структури, изградени от Борисов, са с подкрепата на Пеевски и Гешев. Всички въпроси ще се решат, когато Борисов влезе в затвора. Това е много просто, елегантно и добро решение за нашето общество", заяви още Бобоков.