Служебният министър на икономиката Кирил Петков коментира бъдещото си участие в политиката, след като и той, и колегата му по финансите Асен Василев не отрекоха, че е възможно да се включат в нов проект.

Дори премиерът Стефан Янев заяви, че би гласувал за тях и допусна да подкрепи такъв проект, което пък предизвика реакция от БСП - подкрепя ли и президентът Румен Радев, който назначи служебния кабинет, такъв нов проект. От левицата, която го издигна и с чиито гласове той беше избран, заявиха, че едва ли много социалисти са доволни от заявлението на Янев.

"Когато президентът реши да направи този разговор с нас, ние ще го проведем по най-разумния начин, да помислим кой е най-добрият вариант това да се направи. Аз съм готов да бъда и служебен министър, ако това е най-доброто, което може да се направи. При всички случаи под една или друга форма ще продължим да сме част от промяната", заяви пред журналисти Петков, който вчера заяви, че няма да коментира участието си в нов проект, докато не изтече мандатът му като министър, което се очаква да е още около две седмици.

Той заяви още, че "ако времето преди разпускането на депутатите не стигне за актуализация на бюджета, ще стане страшно, а това Народно събрание ще е пълен провал", предаде БНТ.