Служебният министър на икономиката Кирил Петков не отрече, че планира да се включи към нов политически проект, но категорично отказа да говори за това сега, въпреки че по-рано днес и премиерът Стефан Янев заяви, че би подкрепил такава формация.

"Няма да говоря за политически проекти, докато не ми изтече мандатът. Реално имаме 2 седмици. Искам да се фокусирам върху работата, която имам да свърша", коментира той пред журналисти в парламента, където дойде в икономическата комисия. 

По думите му в следващите две седмици ще говори само експертно.

„Когато свърша да бъда служебен министър, тогава ще говоря“, настоя Петков.

Министърът подчерта:

"Казах неведнъж, че видяхме, че за три месеца можем да направим доста голяма програма. Ако инвестираме енергията си в тази посока, България ще стане различна. Как и по какъв начин – като служебно правителство, не като служебно правителство, няма да коментирам сега“.

Снимка: БТА

Той допълни, че всичко, което планират, ще бъде ясно и прозрачно.

"В момента съм финансов министър... Виждам смисъл в това страната да продължи да се развива по посоката, която през последните няколко месеца беше зададена. По какъв начин да бъде реализирано това, не може да бъде решено с щракане на пръсти, трябва да се помисли много внимателно. Всъщност не мога да ви кажа "Да, правя нещо". Когато съм готов, когато съм взел решение, когато сме обмислили дали такова нещо би било смислено да се направи, дали може да се случи, как може да се случи най-добре, бъдете сигурни, ще ви кажа", отговори пък Асен Василев на въпроса дали заедно с Кирил Петков ще правят нов политически проект.