В 9 ч., когато трябваше да започне пленарното заседание, в залата имаше само 107 народни избраници. Председателят Михаил Миков два пъти обяви регистрация чрез електронната система, но пак не се събраха нужните депутати и той разпореди квесторите да извършат преброяване.

Вижте снимки от парламента>>>

Липсваха представители на  "Атака", редиците на БСП и ДПС също бяха рехави, а голяма част от групата на ГЕРБ напусна залата.

Това принуди Миков да даде 30-минутна почивка. И след нея обаче не се събра кворум. Той предупреди колегите си, че ще бъдат приложени финансови санкции и ще свика извънредни заседания, за да бъде наваксано пропуснатото.
По думите му трябва да се питат "Атака" защо не са дошли, а ГЕРБ постоянно искали да блокират работата на парламента.

БСП и ДПС ги мързи да ходят на работа, видно е, че без „Атака” този парламент не съществува, коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от „Фокус”.

С една дума - те или трябва да обявят, че имат тройна коалиция, или трябва незабавно да разпуснат парламента, защото не работи. Шмекерските номера на Мишо Миков и на БСП и ДПС няма да минат. Когато видяха, че цялата ГЕРБ е там, за да стане нисък кворумът при поименното  регистриране, излязоха. Тогава излязохме и ние. Правилният въпрос е защо БСП и ДПС бойкотираха желанието на ГЕРБ да работи”, заяви бившият премиер.

По думите му БСП и ДПС искали да управляват без да ходят на работа, но нямало да стане. Той добави, че ако "Атака" дойдат, ГЕРБ ще се върне в залата.

Може би "Атака" искат да направят и правителство, и парламент заложник, заради това че се търси отговорност за незаконни действия от страна на техния лидер, каза и зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев по повод обвинителния акт срещу Волен Сидеров.

Все още няма коментар от "Атака".

"Това не е детската градина - ако този е там, аз няма да дойда, ако него го няма, аз съм там. Това е несериозно поведение", заяви Мая Манолова от БСП.

По думите й ГЕРБ нарочно саботира приемането на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който трябваше да се гласува днес, и щял да направи невъзможно "безобразието, което се случваше в предни мандати с дюните".