Параванът не успя да скрие вота на Корнелия Нинова и всички видяха на живо какъв избор прави председателката на БСП. Пердето, което трябваше да отдели хорските очи тайната на вота, не беше дръпнато докрай, и поради това се видя много ясно, макар и отдалеч, кое квадратче задрасква соцлидерката.

Замяната на тъмната стаичка с параван бе една от последните промени в Изборния кодекс по волята на депутатите от 48-ото НС, а секционните комисии бяха оставени сами да измислят начина на изпълнение и изработка на въпросната преграда, която трябва да скрие избора на всеки.

"Всички видяхме как гласува Корнелия Нинова зад паравана", отбеляза и водещата в студиото на бТВ Веселина Петракиева, която коментира видяното с гостите си.

Самата Нинова избра хартиената бюлетина, след като нейната формация беше вносител на поправките в Изборния кодекс.

"Гласувах за по-високи доходи и по-ниски цени, за защита на българското родно производство. Гласувах да спре войната и да има мир, за подкрепа на българското семейство, за защита на децата от джендър идеологията, за стабилност и сигурност в държавата, за по голяма роля на държавата в решаването на проблемите, пред които сме изправени", заяви, след като гласува, Нинова.

Тя изрази надеждата, че може да бъде намерена успешна формула за управление.

"Мисля, че ще се намери разум. В следващия парламент зависи кои партии ще влезем. Вярвам, че БСП ще е представител на лявото в България и ще отстояваме, както и досега, лявата политика - доходи, цени, образованието, здравеопазването да е достъпно, както правихме и досега, особено с акцент младите и децата", допълни Корнелия Нинова".

Тя добави, че очаква по-висока избирателна активност.

"Трябва да изведем 5-6 важни приоритета за България и да разговаряме всички върху тях", каза още Корнелия Нинова.