Въпреки създадената добра организация в Зала Арена Армеец по обработка на протоколите и този път имаше проблеми. Причината за тях са множеството сбъркани изборни документи.

Изборни книжа от над 500 секционни комисии е обработила Общинската избирателна комисия в София. Към този час представители на над 1500 комисии отчитат протоколи в зала "Арена Армеец".

Към 8,00 часа двама члена на избирателни комисии са припаднали. Откарани са с линейки в болница "Света Анна". От болницата съобщиха, че 53 -годишна жена е колабирала в Арена "Армеец", където се обработват изборните книжа. Жената е приета в СО на УМБАЛ "Св. Анна" - София АД със завишено кръвно налягане. Ще бъде прегледана и от невролог. Няма пряка опасност за нейният живот. 

Зле се е почувствал и полицай, който е събрал границите на кръвното налягане, но е останал на работното си място.

Повече от 2 часа обаче членовете на комисии чакаха транспорт, за да бъдат извозени до домовете си, и то при ниски температури. Това предизвика напрежение.

Снимка: БТА

По-рано председателят на Общинската избирателна комисия Полина Витанова съобщи за редица грешки в протоколите, което забавя процеса по предаване:

"Продължават грешките в протоколите, но обстановката е нормална и спокойна. Всичко вътре протича нормално. Няма никакви проблеми. Най-честите грешки са в разпределението по преференции на кандидатски листи. За всяка една кандидатска листа са отпечатани по 161 кандидати колкото са съответно членовете на Общинския съвет. Само че не всяка кандидатска листа е регистрирала 61 кандидати. Масово не го съобразяват това нещо и има разпределена преференция на кандидат, който е несъществуващ в листата."

За много от членовете на секционните комисии работата ще продължи пред целия ден.

Почти няма протокол, в който да не е открита грешка. Това забавя работата на секционните комисии, въпреки добрата организация, която похвалиха и самите членове на комисии.

Малко след началото на ОИК снощи се появи и лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той се усъмни в честността на изборното броене в "Арена Армеец" и пожела лично да присъства на броенето вътре. Полицията обаче не го допусна.