ГЕРБ слага "Ред в хаоса". "Има такъв народ" заявява: "Време е за друго". "БСП за България" внася "Сигурност в промяната. С грижа за теб". ДПС отново дава "Рестарт на държавността", както на предишните избори през април. "Демократична България" залага на "Свобода, законност, модернизация". "Изправи се! Мутри вън!" са избрали своето послание за име на коалицията, а "Българските патриоти - ВМРО, "Воля" и НФСБ" поставят "България над всичко". Това са посланията, с които тръгват към предсрочните парламентарни избори на 11 юли партиите и коалициите, които според социолозите са с най-големи шансове да влязат в следващото Народно събрание, обобщават от БТА. 

На стари и нови лозунги залагат политическите формации в кампанията си в социалните мрежи за предсрочния вот. Общо 23 са партиите и коалициите в интегралната бюлетина за предстоящите избори.

От партия "Възраждане" заявяват, че "България има нужда от Възраждане". "Републиканци за България" се обявяват "За Държава с правила". ПП "Гражданска платформа Българско лято" залага на "Справедливост за всеки" в битката за вота на избирателите. "За България - без компромис!" е мотото на кампанията на Коалиция "Национално обединение на десницата".

Някои политически формации имат ясно различим слоган на кампанията, на други самото име е послание, като например коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република", партия МИР - "Морал, инициативност, родолюбие", и партия "Пряка демокрация".

"Партия на зелените" се обявява "За чиста природа! За качествен и достоен живот! За бъдещето на българските деца!".

Основните искания в предизборния клип на партия "Атака" са за закриване на американските бази у нас и излизане от НАТО. ПП "Български национален съюз "Нова демокрация" са озаглавили своя клип: "Ние сме съпротивата, ГЛАСУВАЙ!". Върху суверенитета на България без външни зависимости акцентират и от ПП "Свобода". "За независима България. Извън НАТО и ЕС!" се обявяват от ПП "България на труда и разума".

В предизборен клип от Коалиция "Движение заедно за промяна" отхвърлят прехода и партиите на статуквото, които са го извършили, а в листовка на интернет страницата си от ПП "Подем" се обявяват за нова България, в която доминира лявото.

От "Глас народен" зоват за "Народно опълчение" и поясняват, че става въпрос за "опълчване" на порочното 30-годишно управление в страната. В предизборния си клип във Фейсбук от ПП "Бригада" дори заявяват, че "да вярваш на политици е престъпление".