"Много важни избори за България. Според нас едни от най-важните избори след 89-а година. Тези избори ще определят посоката за развитие на България. Доколко ускорено и догонващо ще се развива страната или ще продължаваме да затъваме". Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след регистрацията на партията в ЦИК.

"За да се развиваме ускорено и догонващо, има една задължителна предпоставка - да възстановим нормалността в политиката, да възстановим демокрацията, за да възстановим държавността и авторитета на органите и институциите в държавата", посочи лидерът на ДПС.

Оценката за състоянието на демокрацията неведнъж сме я посочвали. Тази оценка към настоящия момент не е много добра, поясни още той.

На въпрос, кои са потенциалните коалиционни партньори на ДПС, Карадаъй отговори, че всеки един, който носи отговорността да се развива България ускорено и догонващо и споделя и европейските приоритети, които са и приоритетите на ДПС, може да бъде потенциален партньор.

ДПС има ясна програма за ускорено догонващо развитие на страната. "Сега виждаме, че нашите приоритети са вече приоритети и на ЕС. И ние трябва да ги реализираме в България", каза Карадайъ.