На кой друг премиер германският канцлер Ангела Меркел казва "скъпи Бойко", когато го посреща на стълбичките на самолета, френският президент Еманюел Макрон нарича "мон шери" /б.р. - скъпи мой/, а Ердоган му се изповяда "Бойко, искат да ме убият". Това бе отговорът на депутата от ГЕРБ Георги Марков в отговор на декларацията на Корнелия Нинова за несъстоятелността на управлението през отминалата една година от кабинета Борисов 3.

Снимка: БТА

Снимка: Министерски съвет

Снимка: Министерски съвет

БТА

Снимка: БТА

Снощи гледам по телевизията и Меркел му казва: Браво, Бойко! Историята я пише ГЕРБ и Бойко Борисов, който 4 пъти печели избори, заключи Марков и допълни, че ако имаше мажоритарен вот, щяхме да имаме ситуация "ала Орбан" у нас. Марков изтъкна още, че самият Борисов бил скромен човек и не се хвалел с постигнатото. "Скромността краси човека", припомни поговорката бившият конституционалист.

Той цитира констатацията на Нинова от последния червен конгрес и перифразира: "ГЕРБ ни заробил! Ами защо не ни освободи президентът, нали е главнокомандващ?"

Тук припомни за назначения на червени кадри по върховете в европейски институции и обобщи, че "ГЕРБ прелива от толерантност". На финала на изказването си Марков пожела успех на опозицията, защото било добре за ГЕРБ да има силна такава, понеже в България БСП била втората по големина партия, а навсякъде в Европа левицата се подреждала след третото място.

От самотен бегач и несистемен играч Борисов се превърна в любимец на ЕНП и Европа. ГЕРБ се гордее с това правителство, завърши декларацията си Георги Марков.