Основният акцент в речта на президента Румен Радев беше, че държавата е в криза", бе коментарът на лидера на Възраждане Костадин Костадинов след речта на президента Румен Радев, който се закле за втори мандат пред депутатите. Според него в обръщението си към депутатите Радев е изброил всички проблеми, които има държавата.

"Големият въпрос е от тук насетне какво следва. Ако през предишните 5 г. нашият президент беше в обтегнати отношения с правителството, сега това е неговото правителство. Оправдания няма и не би следвало да има за решаването на който и да е от проблемите на страната", отбеляза Костадинов, цитиран от бТВ.

Той уточни, че трябва да започне спешно решаване на кризите, свързани с демографския срив и образованието на децата. Лидерът на "Възраждане" обясни, че важните решения за страната трябва да се взимат а референдуми. "Например - трябва да има референдум за зеления сертификат. Трябва да има референдум за приемането на еврото у нас, което се насажда въпреки недоволството на българското общество", посочи лидерът на "Възраждане".

Костадинов обясни и защо депутатите от неговата партия си останаха седнали на седалките по време на изпълнението на европейския химн.

"Няма такова нещо като европейки химн. Ако това детско изпълнение ви прилича на химн, за мен това е обидно. Това е изключително инфантилно. ЕС не е държава. Обидно е на територията на НС, където се

символизира българската държава да се пуска подобно нещо". Костадин Костадинов нарече знамето на ЕС "флаг на браншова организация".

Лидерът на "Възраждане" коментира и визитата на Кирил Петков в Скопие. Според него посещението на премиера Кирил Петков в Скопие е проява на слабост, а не на добра воля, защото македонците няма да отстъпят от позициите си.