Слави Трифонов е поканил Кирил Петков и Асен Василев за министри в кабинета на "Има такъв народ" (ИТН). Това обяви пред bTV министърът на икономиката Кирил Петков.

"Точно в този кабинет дойде член на "Има такъв народ" и каза към мен: "Много харесвам работата ти като министър, много харесвам работата и на Асен Василев. Мога ли да ви направя среща с Тошко Йорданов, защото аз много бих се радвал да бъдете част от кабинета на ИТН", разказа Петков.

Имало и втора среща. Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов е дошъл в офиса на Асен Василев и е казал, че би се радвал двамата да продължат като министри. "Каза, че ще ни направи среща със Слави Трифонов", добави Петков.

"Слави Трифонов ме покани в неговия кабинет и каза: "Кириле, бих се радвал да си министър". Служебният министър му благодарил за поканата, като изтъкнал, че за него е много важно единствено да се свърши работа и че те не гонят по никакъв начин постове.

В интервю за БНТ в петък Слави Трифонов каза, че двама от служебните министри - Кирил Петков и Асен Василев, са дошли в кабинета му и сами са предложили да се включат в кабинет на ИТН.

"Кирил Петков започна да има ултимативно поведение и затова преценихме, че няма да се договорим. Те наистина свършиха много добра работа, за да стане това изчегъртване на ГЕРБ", отбеляза Трифонов по адрес на двамата служебни министри.

Президентът Румен Радев каза в събота в коментар на думите на Слави Трифонов, че от  Кирил Петков и Асен Василев е чул друга история. "Но, вижте, аз не съм разследващ орган, нито имам амбицията да следя кой български гражданин с кого се среща и какво говори", отбеляза президентът, цитиран от БНТ.