Зад "медийния продукт" на Кирил Петков и Асен Василев стои същото задкулисие от кръга "Кръстев-Прокопиев", което от 2004 г. насам е зад създаването на ДСБ, ГЕРБ и Бойко Борисов, Синята коалиция, Реформаторският блок, "Да, България" и "Демократична България", заяви по NOVА заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Той цитира Жак Сегела и неговото заключение, че "Холивуд пере най-добре".

"Разбирайте го, "Холивуд продава най-добре", коментира Цонев.

"Българите, като гласуват за тези двама прекрасни, млади хора, които се опитват да послъгват, трябва да знаят, че пак избират същото задкулисие, което беше и при ГЕРБ, и при Реформаторския блок. Зад този проект стои същото задкулисие, хората трябва да го видят и да знаят кой ще дойде", предупреди Йордан Цонев.

"Утвърждаването на една марка после носи много големи дивиденти", коментира още той.

Цонев предрече, че партиите на протеста отново няма да съберат 121 гласа и в следващия парламент. ГЕРБ, БСП и ДПС ще имат 121 гласа, прогнозира той.

В отговор на въпроса дали тогава ще направят кабинет, Цонев каза: "Какво да правим друго? Да блъскаме страната още по-дълбоко в кризата ли?" По думите му партиите в следващото Народно събрание трябва да постигнат разбирателство с диалог и да сформират "реформаторско мнозинство", което да се обедини около една програма за развитието на страната с най-важните приоритети.

Цонев коментира и закона "Магнитски", като подчерта категорично, че ДПС продължава да стои зад Делян Пеевски.

"ДПС стои зад Пеевски, защото обвинението в корупция е обвинение в престъпление, а всеки има право да се защити в съда. Ние твърдим, че той не е нарушил законите, и имаме преки и косвени доказателства, че са скалъпени в офиса на Прокопиев и неговия кръг. Как един човек от кръга "Капитал" в деня преди да излязат санкциите, ги съобщава? В процеса на подаване на клевети са се включили не държавните служби, но през държавни канали вероятно са се включили едни други хора", обвини той.

"Ние твърдим, че тези обвинения са скалъпени в офиса на Иво Прокопиев и ще го докажем", закани се Цонев и напомни, че същото е заявил пред Европейския парламент и евродепутатът на ДПС Илхан Кючук.