Вицепремиерът Атанас Пеканов обясни защо е останал в служебния кабинет и не се е присъединил към новата партия на довчерашните си колеги Кирил Петков и Асен Василев. Той добави, че не проявява интерес към проекта им и назова причината. "Визиите ни не съвпадат навсякъде", призна по NOVA вицепремиерът.

"Не бих проявил интерес да участвам в такъв проект. Считам, че най-важното са програмата и политиките за хората. Моето виждане е, че в момента живеем във време на доста сериозни интервенции в икономическия живот. Тоест, политиките на по-лекия икономически либерализъм на 90-те години, както и само антикорупционната реторика, не са достатъчни, за да тръгне страната ни по нов икономически път.", каза той в студиото на "Здравей, България".

"Мерките срещу корупциите са важни, трябва да правим много повече и в сферата на върховенството на закона, но това не е достатъчно, за да гарантираме, че няма да продължаваме да сме последни в Европа, да имаме ниски заплати и нисък стандарт на живот", каза още той.

Атанас Пеканов коментира и притесненията си за Плана за възстановяване, предвид реакцията на Брюксел.

"Доста твърд тон срещаме. Те явно не разбират, че е доста странно, ако най-бедната страна не получи тези пари, когато най-много се нуждае от това", коментира Пеканов.

Той отговори и на критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че промяна няма, а само поскъпване на електричеството.

"Аз винаги съм ценял специфичните комуникационни похвати на бившия премиер", коментира Пеканов и добави, че такова говорене ще продължи с оглед на предизборната кампания.