"Наясно съм със скандала "500 К". Едва ли има човек, който вече не е наясно. Това е някакъв частен и много безобразен разговор между двама души". Това заяви пред Нова телевизия Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!" по повод разговора между Татяна Дончева и Радостин Василев от ИТН, по време на който са му предложени пари, за да напусне групата.

Вчера Специализираната прокуратура се самосезира по случая и започна проверка, а срокът й е два месеца.

"Не виждам смисъл да коментирам подобно нещо. Този въпрос задайте на Дончева, като се върне от Виена. Писала ли е на листчета, какво е писала? Аз не съм бил там очевидно", подчерта той.

 

По въпроса със самосезирането на Спецпрокуратурата Николай Хаджигенов коментира, че действията й са му харесали.

"Ако някой все още не е разбрал какво е Спецпрокуратурата - сега ще разбере. Тук категорично няма каквото и да било. Това е инструмент за натиск, както обикновено", категоричен бе юристът.

Същото мнение изрази пред БНТ и Арман Бабикян.

"Научихме като вас, от медиите. Някакво физическо лице се е видяло с друг физическо лице. Мисля, че нито Радостин, нито Татяна са председатели, нито зам-председатели на групите си. На всяка лична среща не можем да бъдем контролен орган кой с кого се вижда", заяви той.

Арман Бабикян предпочита да вярва на фактите и подчерта, че в случая главният прокурор е решил да влезе във функциите си.

"Зависи от фактите. нямаме основание да вярваме или да не вярваме. Ако това е вярно, никой не е готов да насърчава такъв тип поведение, това е ясно. Ако не е вярно, никой пък не трябва да насърчава обратния тип повеения - за хвърляне на обвинения", коментира депутатът.

Той е категоричен, че в случая става дума за лични разговори и уточни, че парламентарната му група винаги е провеждала публични разговори.

"Когато отидеш на избори, тогава имаш депутати. Всичко останало са покупко-продажби, които не са по вкуса ми", каза Бабикян.

Той обясни, че не е разговарял с Татяна Дончева, тъй като тя не е в България. Според него тя вече е дала своите изявления, а въпросът ще се решава в съда.

Депутатът уточни още, че Дончева е мандатоносител на Мая Манолова и Манолова е тази, която решава през кое гражданско сдружение партията ще се яви на избори.

"Не вярвам, че отделно ще се явим, но не мога да се изказвам, преди да е взето решение. на предстоящите избори гледам с досада и отвращение, защото за трети път правим едно и също упражнение, което трябваше отдавна да сме научили", каза Бабикян.