Изядох вече шамарите по темата, но нека проверяват. Имам много големи подозрения кой го направи и аз ще го докажа. Това заяви експремиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос за златните кюлчета в нощното шкафче и дали прокуратурата не се обръща срещу него в интервю пред "24 часа".

"Първо, никога не съм имал кюлчета. Аз се радвам, че искат да проверят, защото ще отидат в банката и ще видят. Много пъти сме се шегували с приятели, че ако съм имал, ще си ги държа в Банкя, а не там, където стотици влизат - чистачи, градинари, кой ли не. Имам много големи подозрения кой го направи и аз ще го докажа. Изядох вече шамарите по темата, но нека проверяват. Никога не съм разчитал нито на прокуратурата, нито на когото и да било и винаги съм смятал, че трябва да бъда еднакво и равно отдалечен. Аз не съм съгласен с решението на прокуратурата и по казуса с премиера Петков, но щом са го решили, аз го приемам. Толкоз. Никога на никого няма да се харесва един разследващ орган. Нито ми харесва позицията, която заема Рашков като основна бухалка на Радев, нито ми харесва, когато има целенасочено действие към когото и да било от прокуратурата. В момента считам, че натискът върху тях е ненужен", коментира Борисов и на въпрос какво всъщност има в нощното шкафче в Банкя подчертава: "Де да беше пълно". 

По думите му и ГЕРБ са правили грешки, от които го е срам, но нямат нищо общо с парите за "Хемус", а дали ДАНС, назначена по неговото управление, е проспала случая - ще се реши от разследването.

"Дали са ги проспали или не, ще каже следствието. Фактът, че до септември са продължили да теглят, ако информацията е вярна, то от юни до септември вече беше друга ДАНС, изцяло изчегъртана. Вярвате ли, че толкова изчегъртаха, че няма един човек останал, на когото да се обадя. До кокал изчегъртаха. И затова ми е интересно как тези момичета и момчета, които заплати взимаха от нас, сега действат с толкова злоба. Още повече че по никакъв начин не ги провокирахме", отбеляза експремиерът. 

И добави, че ако вътрешният министър Бойко Рашков отиде в Банкя да го арестува, ГЕРБ ще сложат портрета му на стената и ще го канонизират. 

Борисов коментира и ваксините и зелените сертификати у нас. 

"С темповете, с които вървяхме до август, 70% щяха да са ваксинирани. Кацаров нанесе огромни поражения върху психиката и здравето на хората. Представете си да управлявахме и да сме месеци наред първи по смъртност в света и да не налагаме никакви мерки, какво щеше да се случи?! А сега няма мерки, хората не спазват нищо. И как ще ги спазват, като Кацаров въведе зелен сертификат от днес за утре в нарушение на всички правила, дори и на медицинските. Биеш си първа доза и ти дават сертификат. Но ти не си защитен от нищо. И хората започнаха да си мислят, че това е игра. Сега са се засилили да ваксинират и деца, но аз съм категорично против", отсече политическият лидер.

Той заяви още, че трябва да мине време, за да се види дали да добри новите министри и дали Кирил Петков ще е по-добър премиер от него. 

"Опозицията винаги опитва да предлага повече. Заради това е трудно да управляваш, защото трябват непопулярни решения. В Холандия и Германия да не би да им е лесно да слагат локдаун? Но има трудни решения, които трябва да вземешза доброто на хората. Заради това са те избрали да управляваш", каза още Борисов и допълни, че за Новата година си пожелава "Да не трябва да наричаме Коледа весели зимни празници":

"Заради това ГЕРБ трябва да се върне към здравия консерватизъм. Коледа си е Коледа, а не весели зимни празници, както казват в Брюксел. Цялото ми уважение, но това е too much, както казват в Харвард. Искам хората да знаят защо са от ГЕРБ - заради първо, второ трето. А ние заради много години компромиси започнахме да губим облика на центристко-дясна партия. Колегите от ДБ пък изцяло минаха в левицата. Пожелавам на всички да са живи и здрави. Това с Омикрон ще продължи дълго. Докато не спрем с поговорката, че искам плевнята на комшията да изгори, макар и моята цялата къща, няма да е добре за държавата".