Премиерът Бойко Борисов инспектира на място борбата с огнената стихия в Хасковско. Пет общини там са в бедствено положение.  Инспекцията бе излъчвана на живо в профила му във Фейсбук.

 "Всичко е добре", заяви премиерът, след като директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. Комисар Николай Николов го запозна с предприетите дейности и коментира, че в София пожарът е представен различно. 

"Като слушах, останах с впечатлението, че е изгоряла границата". "Прекрасно се справят колегите, огромна територия е, военните са свършили работа", коментира той пожарогасителните дейности.

"Най-добре е да сверяваме нещата с малките - каквото и да им кажа, те не слушат" - така той коментира вчерашната си публикация в профила си във фейсбук.

"Гледам по протестите - демонстрантите къртят, чупят, рушат - ами и полицаите имат майки и те ги чакат да се приберат вкъщи. Със сила нищо не става", допълни премиерът и потвърди, че барикадите на протестиращите няма да бъдат премахнати със сила.

"Разпоредил съм с добро, с убеждаване да се разговаря с тях", каза още Борисов и добави:

"Няма да допуснем напрежение и сблъсъци, затова няма да правим нищо за тези блокади с МВР. Надявам се на разум. Защото виждате, че има протести навсякъде. И виждате как се използва сила - в САЩ, в Германия, в Израел. Но винаги съм се възхищавал на генералите, които връщат здрави децата на майките им и няма да позволя да пострада никой."

Относно исканията за оставка, премиерът съобщи, че отдавна иска оставката на Радев и всеки може да иска всякакви оставки.

"Ами и аз искам оставката на Радев", каза той и продължи: "На Христо Иванов даже не му я искам, а толкова години ми беше министър...Всеки може да иска оставката на някой. Един да иска на Лозан Панов, друг - на Радев, трети - на Борисов. Затова Конституцията е казала - провеждат се избори, на тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си правят или самостоятелно, или коалиционно правителство. Ако не успеят, се дава път на втората, ако и тя не успее - на третата."

 

На въпрос за ексцесиите по време на партийния форум на ГЕРБ в зала Арена Армеец преди седмица, Борисов бе категоричен, че това е провокация.

"Ние отидохме ли на "Позитано" или при Христо Иванов да провокираме - не, те дойдоха там да провокират.