Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов намира аналог между скандала около апартамента на тогавашния зам.-шеф на партията Цветан Цветанов и казуса с продажбата на имоти на столичната улица "Чаталджа" от Асен Василев и Даниел Лорер. Разликата обаче била, че сега наблюдавал информационно затъмнение по темата, докато за апартамента на Цветанов имало "живи, умрели" връзки "с часове и седмици". Заради това лидерът на ГЕРБ намира, че грешно е решил да освободи "дясната си ръка". 

"Надявам се многоуважаемите медии, все пак гледам телевизия и се информирам от нея, в подобни проблематики - то бяха живи, умрели, през експерти, па имоти, па снимки, па асансьори, с часове и седмици. Сега вашият въпрос увисва във въздуха, защото това не съм го видял никъде. След като за всички тези национални медии това не е тема...", отговори Борисов на журналистически въпрос. 

И припомни телевизионните включвания от скандала около имота на Цветанов. "Помните ли тези живи връзки от имота на Цветанов с колко струва, как струва, експерти? Аз ги помня, защото грешно тогава освободих Цветанов. Ако знаех, че вие по този начин ще неглижирате подобни проблеми, защо щях да си причинявам това на партията, дето се вика - дясната си ръка да освободя", обърна се към представителите на медиите Борисов.

"Разбирам, че това не е никакъв проблем. Наслушах се на паралелна държава, еди каква си държава. Чудя се кой задава тона, кое е важно за медийната среда, за да бъде едното с часове и дни държано в медийното пространство, когато е срещу нас, а примерно една видна корупционна схема в министерството на спорта - десетки хиляди левове рушвети, няма нито един коментар за това министерство, няма никакъв отговор на министъра", коментира още Борисов.

"Преди една седмица им дадох възможност и на колегите от ПП да кажат и за чистачката ли са били тези десетки хиляди левове, или за зам.-министър и министър, но това не е тема за вас. Да изброя ли още теми, които не са теми за вас", попита риторично лидерът на ГЕРБ.

ИЗБРАНО