Вчера малко след 9.30 ч. Георгиев, който е бивш илюзионист, в присъствието на жители на селото на няколко пъти прокара иглата с конеца през устата си. „Стига, Георги, и това е достатъчно”, викаха хората, които станаха свидетели на този нечовешки протест.

В понеделник мъжът започна мълчалив протест и подписка в Малорад, която беше разпространена и в съседните села Рогозен и Борован. Той заплаши, че ако правителството не изпълни исканията му - повишаване на икономическото състояние на хората, по-високи пенсии, детски добавки и семейни издръжки - ще си зашие устата и ще започне гладна стачка. До вчера в подписката се бяха включили 1800 души.

Не го правя за пари, а за отстояване на правата на всички възрастни хора, на онези, които гласуваха доверие на политиците, а те ги излъгаха”, каза Георги.

Той е с втора група инвалидност и единственият доход в семейство е пенсията от 210 лв. на 79-годишната му майка Славена. Георги има дъщеря в XII клас, която учи в природоматематическата гимназия във Враца. Съпругата му пък от 6 години е в Гърция. До преди 2 години е помагала на семейството си, но заради кризата в южната съседка трудно си намирала работа и с парите, които от време на време изкарвала, плащала единствено квартирата на дъщеря си във Враца.

От партия "Атака" пък разпространиха прессъобщение, според което Георги Георгиев направил "зверския кърпеж в знак на протест срещу сегашната политика, тъй като според него само Волен Сидеров можел да извади държавата от кризата, в която е потънала".
От "Атака" щели да изпратят човек, който да се срещне с Георгиев и да разбере повече за мотивите му да прибегне до тази крайна стъпка.