Няма доклад с "имена на 10 корумпирани министри" - подчертава в писмо до медиите бившият председател на ДАНС Петко Сертов, предаде БНР. Коментарът му е по повод казаното от доскорошния съветник в ДАНС Алексей Петров, който в инетрвю за вестник "Труд" обяви, че 10 бивши министри са уличени в корупция и това е било известно на бившия премиер Сергей Станишев.
Сертов заявява, че докато е бил начело на ДАНС, агенцията не е изпълнявала политически поръчки и не са постъпвали доказателства там да са работели хора, вербувани от чужди служби.
Междувременно от ДАНС съобщиха, че по заповед на председателя на агенцията  Цветлин Йовчев е извършена проверка по повод изявленията на бившите служители на агенцията Рашко Зайков и Велин Хаджолов и изнесената от тях в медиите информация за това, че ръководни служители в агенцията работят за чужди специални служби и са финансово зависими.
В резултат от проверката, направена във всички централни и териториални структури на ДАНС, извършващи оперативно-издирвателна дейност, е установено по безспорен начин, че органите на ДАНС не са водили оперативни дела по
информация за ръководни служители в агенцията, поставили се в услуга на чужди специални служби или поставени във финансова зависимост, се посочва в съобщението, цитирано от БТА.
Установено е и че бившите служители на ДАНС не са докладвали по надлежния ред в рамките на агенцията информацията, съдържаща се в техните твърдения.
Председателят на ДАНС е разпоредил допълнителна проверка, в хода на която да се установи дали посочените бивши служители не са извършили престъпление по служба, прикривайки информация, станала им известна при изпълнение на служебните им задължения.
В зависимост от хода на проверката ще бъдат предприети необходимите законови мерки, се посочва в съобщението.