Информацията бе потвърдена от два независими източника, макар изпълнителният директор Георги Гергов да е в чужбина, предаде Дарик.
Имам такава оферта, макар че не съм дал окончателно съгласие, защото бях планирал още 2 месеца почивка, призна Чомаков. Той добави, че въпрос на разговори е точната позиция, която ще заеме.
По информация на Дарик, най-вероятно бившият пловдивски кмет ще заеме поста изпълнителен директор, а е вероятно Гергов да стане председател на Надзорния съвет, ако се споразумее с държавата за преминаване към двустепенна система на управление. Вторият вариант е Чомаков да бъде генерален директор на панаира с правомощия да представлява в определени случаи и изпълнителния директор.
Член на бившия екип на Чомаков в общината - шефът на протокола Димитър Димов, вече започна работа в панаира. Не ме интересуват коментарите, защото не техните автори ще издържат семейството ми, заяви Чомаков в отговор на въпрос не го ли притеснява, че противниците на публично-частното партньорство между общината и Герги Гергов ще изтълкуват новия му пост като реванш за вкарването на бизнесмена като акционер в панаира.
Чрез смесеното дружество "Пълдин туринвест" с общината, Гергов държи 49% от акциите на националния изложбен център. В дневния ред за акционерното събрание на 12-ти декември е предвидено вдигане на капитала на панаира, но не е сигурно, че точката няма да се оттегли в последния момент, отбелязва Дарик.