Сигналът за стрелбата бе подаден в 14.36 ч. Двойното убийство бе извършено в междублоково пространство на бул. "Владислав Варненчик" в района на варненската автогара.

Преди да извърши жестокото престъпление, убиецът си купил цигари от близкия магазин, предаде bTV. Докато плащал, мъжът казал на продавачката: "Аз не пуша, ама сега и ще пропуша. Вие, ако видите жена си с любовника под ръка, как бихте реагирала".

Минути по-късно се чули изстрелите.

Вижте снимки от мястото на двойното убийство>>>

Тялото на убития мъж е открито в лек автомобил "Рено Сценик", а трупът на жената - до колата. Стрелецът е извършил двойното убийство от упор пред очите на много свидетели. Той стрелял най-малко 8 пъти, след което избягал.

Към 15.50 часа на тел. 112 е подаден сигнал за прострелян мъж на ул. "Крепостна", която се намира недалеч от мястото на двойния разстрел. На място е изпратен втори полицейски екип и линейка. В изоставена сграда е намерен в безпомощно състояние 39-годишният убиец, който се е прострелял в дясното слепоочие. Той е откаран в кома във варненската МБАЛ "Св. Анна".

От прокуратурата допълниха, че до момента е установено, че стрелецът и 33-годишната жена са живеели от години на съпружески начала. Те имат две деца - на 17 и на 8 г. Назначена е балистична експертиза за установяване на оръжието, разпитват се очевидци.

Зам.-председателят на съвета на директорите на МБАЛ "Св. Анна" проф. Дико Бошнаков заяви, че състоянието на простреляния мъж е изключително тежко.

"В кома е, на командно дишане. Неврохирурзите трябва да кажат дали ще го оперират веднага или трябва малко да се стабилизира. Но дори да оцелее, ще е парализиран", обясни професорът, цитиран от БЛИЦ.

По-късно мъжът почина.

Това е второто жестоко убийство във Варна от началото на година, след като изчезналата 24-годишна Хюлия Маджар, студентка от Варненския свободен университет, бе открита убита на 4 януари. Младата жена е била убита с множество удари по главата с тежък предмет с тъп ръб. Издирваният за убийството й Иван Костадинов, е бил задържан в чужбина.