Малко след 9 ч. на тел. 112 са постъпили два сигнала - за горящ автомобил на бул."Сливница" и за грабеж на пари от автомобил, съобщи БТА.
До момента е установено, че трима маскирани с полицейски униформи и въоръжени с автомати мъже са нападнали автомобил, който е пренасял пари на КМП "Експрес-комерс", взети сутринта от трезор, за да бъдат занесени в офиса на дружеството, съобщи БГНЕС.
Фирмата се занимава с търговия на едро с бира, алкохол и безалкохолни напитки. Престъпниците били облечени с униформи, наподобяващи полицейските. Те чакали жертвите си в Лада със син буркан, паркирана близо до офиса на фирмата. По всяка вероятност са знаели, че сутринта служителка на ХБМ "Експрес" ще вземе от трезор голяма сума пари. Свидетелка на разигралия се екшън разказа, че когато автомобилът с парите спрял пред офиса, престъпниците изскочили от ладата, съобщи БНТ. Единият от тях насочил оръжието си към шофьора, другият издърпал служителката. "Изведоха жената, която седеше отстрани. Шофьорът остана в колата. Всичко стана бързо. Явно чанта са измъкнали. Качиха се в колата и заминаха", разказва свидетелката. Тя до последно си мислела, че е наблюдава полицейска акция.
По първоначална информация сумата е била около 100 000 лева. Неизвестните нападнали колата, след което избягали с автомобил "ВАЗ" със синя лампа. Полицията е установила, че регистрационните табели на автомобила на престъпниците са откраднати от друг автомобил. "Лада"-та, с която са избягали нападателите, е автомобилът, за който е подаден сигнал, че гори на бул."Сливница". В момента се извършват огледи на местопрестъплението и на автомобилите. На всички изходи на града са изградени КПП.

Вижте още снимки