Откакто се водят дела за собствеността на царските имоти, Симеон Втори не е коментирал решения на български съд и винаги се е отнасял с уважение към работата на съдебните органи.

Това съобщиха от прессекретариата на Симеон Сакскобургготски по повод решението на Апелативния съд за Двореца "Врана". Съдът не уважи решението на Софийски градски съд, че той е държавна собственост и постанови, че двореца е собственост на бившия премиер Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза.

"Както и досега, Царското семейство изпълнява своевременно всички постановени решения, независимо от тяхното естество - дали са в полза или не. Относно решението на Софийския апелативен съд от днес, редно е преди да се правят каквито и да е коментари, ответните страни да се запознаят подробно с пълния текст и мотивите на съдебния състав", казват още от прессекретариата на Сакскобургготски.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.

Съдебната сага с царските имоти започна преди повече от 12 години. Миналата година ВКС окончателно реши, че дворецът "Царска Бистрица" е собственост на Сакскобургготски.

Адвокат Валя Гигова заяви пред bTV: "Аз смятам, че това е възстановяване на справедливостта. Ако има имот, който е абсолютно безспорен, то това е имението Врана. То е създадено от цар Фердинанд чрез покупка на множество малки имоти".