Хиляди българи и гости на страната отново посрещнаха Джулай Морнинг на брега на морето, но и на много места в страната. Обичаят е повлиян от световното хипи движение от 60-те и 70-те години на миналия век. Посрещането на първото юлско слънце се осмисля като започването на ново начало и очакване на по-добро бъдеще, както и началото на лятото. 

Още снимки вижте тук >>> 

На плажа в Бургас Джулай Морнинг бе отбелязан с концертна програма с участието на над десет банди. Сред участниците имаше както утвърдени, така и изгряващи музикални формации, а стиловете преминаваха от рок, през ска, реге, фънк и други. Едно от най-популярните имена в програмата бяха група "Уикеда", както и бургаската рок формация Lek City Case.

Джулай тази година беше отбелязан и с тридневен фестивал при устието на река Камчия. Десетки млади хора се събраха на просторния плаж от организаторите на Ritual Gatherings. Събитието бе съпроводено с мерки за опазване на мястото - почистване на плажа, лекции и дискусии с експерти еколози, разделно събиране на отпадъци и информация за опазване на плажната ивица и типичната за местността бяла дюна.

Видин

Снимка: Община Видин

Във Видин първото юлско утро бе включено в проявите, посветени на Международния ден на река Дунав. Те включваха безплатно привързано издигане с топловъздушен балон край емблематичната крепост "Баба Вида", както и свободни полети над Видин и гребане с драконови лодки по реката. Над десетки видинчани изпитаха удоволствието да видят отвисоко величествения Дунав или да летят един час над града. 

Свободни полети с балон имаше по случай Джулай морнинг, когато желаещите имаха уникалната възможност да посрещнат изгрева, летейки с топловъздушен балон и да се насладят на красиви гледки. Организатори на събитията бяха Община Видин и Event Masters, със съдействието на Adventures in Belogradchik.

Джулай Морнинг във Варна

Снимка: Булфото

Джулай Морнинг във Варна

Снимка: Булфото

Джулай Морнинг в Бургас

Снимка: БТА

Тридневен фестивал при устието на Камчия

Снимка: БТА