Под вода е потопена столичната централна улица "Солунска". Пороят e наводнил до нивото на тротоара новоремонтирания участък, който бе включен в ремонтните дейности по "Граф Игантиев". 

"Честита да ни е ремонтираната ул. "Солунска". Барабар с линейните ѝ отводнителни, вградени в самите бордюри", възмущават се в социалните мрежи софиянците. Иронията по адрес на потопената улица достига връхна точка, след като "Солунска" е сравнена с канал на Венеция. 

Ремонтът на "Солунска" приключи в началото на годината. 

"Всички ремонтни дейности по подмяна на стара и изграждане на нова подземна инфраструктура по ул. "Граф Игнатиев", ул. "Солунска" и ул. "Ангел Кънчев", които са в обхвата на ремонта на Зона 2, са завършени. Не отговарят на истината твърдения, че отново ще бъдат разкопавани участъци, на които ремонтът е завършил с полагане на настилки", уточниха от пресцентъра на кмета Йорданка Фандъкова след края на дейностите.

Кадър: Ели Тимева

"В ремонтираните участъци от Зона 2 е изградена цялата подземна инфраструктура, което включва подмяна на ВиК от началото на миналия век, стари топлопроводи, изграждане на нови тръбни мрежи на ЧЕЗ и за видеонаблюдение, както и подземни контейнери за изхвърляне на отпадъци. Тези улици до момента не са били ремонтрани и съответно няма "отново да бъдат разкопавани", се казва в позицията на възложителя.