Управителят на НЗОК Момчил Мавров ще съди Лена Бориславова за клевета. Поводът - думите и по негов адрес, изречени в ефира на "Тази сутрин" по bTV.

"В момента г-н Желязков, вместо да действа както повелява висотата на неговия пост, изпълни заръката и инструкцията на Пеевски и Борисов. Именно по този начин едни 8 милиарда лева се озоваха в ръцете на г-н Мавров", посочи Лена Бориславова от ПП-ДБ. "Проблемът не е само в това, че той е избран само с гласовете на "Възраждане", а не с тези на ПП-ДБ. Проблемът е в това, че това е лице, за което е известно, че има преписки и папки в прокуратурата и в ДАНС", заяви още тя. 

"Това, което мога да кажа, е, че нейните думи са просто една лъжа. Срещу мен няма досъдебно производство. Ако имаше образувано такова, най-малкото щях да съм канен на разпит. Нещо повече - щеше да ми бъде повдигнато обвинение", заяви от своя страна проф. Момчил Мавров.

"Мисля, че още през есента на 2023 г. стана ясно, че срещу мен е бил подаден един анонимен сигнал, който е бил проверен и преписката по него е била прекратена. С това приключва всичко. Днешните думи на г-жа Бориславова не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета", каза още управителят на НЗОК.