Новите анти-COVID мерки предизвикаха недоволството на бизнеса. В няколко български града излязоха още тази вечер на протести - ден преди обявения за утре национален протест в столицата.

Собственици на клубове и ресторанти в различни градове се заканиха да бойкотират рестрикциите.

Големите нощни клубове в Пловдив ще останат отворени тази нощ, като са готови да понесат и санкции за това. Собствениците им обаче са категорични, че те са направили повече от необходимото и не могат да си позволят ново затваряне.

Под мотото "Свобода за бизнеса" излязоха да протестират и русенци. С плакати срещу ограниченията заради пандемията излязоха ресторантьори, хотелиери и дори таксиметрови шофьори, които надуха клаксоните. Техните притеснения са, че когато заведенията затворят, те ще останат без клиенти и съответно - без работа и доходи.

Още снимки от днешните протести из страната ВИЖТЕ ТУК>>

Снимка: БТА

Към протеста в Русе се присъединиха и музиканти, фитнес инструктори и таксиметрови шофьори, които блокираха за кратко две кръстовища в центъра. В знак на протест срещу мерките голяма част от заведенията днес затвориха за 2 часа.

Снимка: Булфото

И от бранша във Велико Търново са категорични - няма да се съобразят с новите мерки, ще продължат и с протестите, а заведения в Пловдив обявиха бойкот на ковид мерките.

Според бранша мерките на здравното министерство са неадекватни.

"Не искаме помощи, искаме да работим" и "Ваксината е личен избор, не условие за работа" пък бяха лозунгите, които издигнаха на плакати протестиращите в Ямбол. 

Снимка: БТА

Протестираха и недоволни граждани в Хасково, а в Добрич имаше блокада.

Снимка: Булфото

Голяма част от несъгласните с ограниченията заради пандемията ще се включат утре и в националния протест в София.