Сигналът за експлозията е подаден около 2 часа след полунощ в неделя срещу понеделник, съобщиха от пресцентъра на Окръжната прокуратура във Варна.

От взривната вълна са нанесени материални щети, изпочупени са прозорците на къщата. Няма пострадали.

Днес ще бъде извършен повторен оглед на мястото на произшествието.

Като кмет и като гражданин съм непримирим към подобни методи на действие, независимо към кого са насочени те. Както аз, така и останалите членове на семейството ми от десетилетия живеем в Аксаково. Съгражданите ми знаят кой е родният ми дом и са наясно, че повече от 25 години заедно със съпругата и децата си живея в апартамент в град Аксаково, а в бащината ми къща живее само майка ми“, обясни кметът Атанас Стоилов, цитиран от "Варна Утре".

Той допълни, че град Аксаково традиционно не е част от географските области в България с високо ниво на престъпност.

Уверен съм, че специализираните органи ще разкрият извършителите на това крайно недостойно и опасно деяние“, каза още кметът на Аксаково.

Окръжната прокуратура във Варна е образувала досъдебно производство.

Атанас Стоилов управлява община Аксаково за пети пореден мандат. През октомври м.г. той беше кандидатът на ГЕРБ и спечели изборите с почти 74% от гласовете.

Стоилов е роден на 19 април 1964 г. във Варна. Женен е с две деца - син на 4г. и дъщеря на 11 г. Висшето си образование е завършил във ВВМУ "Н.Й.Вапцаров", като машинен инженер. В периода 1988 - 1999 година той работи в Параходство БМФ.