Блокадата на кръстовището пред университета бе вдигната към 10.30 часа, след което протестиращите продължиха да скандират и хвърляха домати по парламента.

Пред Народното събрание тази сутрин отново се събраха стотици хора на протест "на кафе" въпреки силния дъжд. Много от протестиращите дойдоха със сутрешното си кафе, а други - с пликове с домати и краставици. (виж Видео по-долу)

Цял ден и вчера пред парламента имаше протестиращи, които замеряха с домати, яйца, тоалетна хартия сградата и депутатите, които бяха изведени от полиция.

Недоволните граждани днес скандират „Оставка”, „Нагли сте”, ”Уволнение”, „Извини се бе”. Веят се български знамена, издигнати са лозунги, като „Всяка власт, която се отдалечава от народа, пада като дърво, отсечено в корена! Петко Славейков”, „Дъждът е провокация – игнорирай го”, „Stop political terror”.

Зона за сигурност пред парламента

Разширена зона за сигурност е обособена край сградата на Народното събрание. Загражденията стигат до ул. "Раковски", Паметника на незнайния воин и храм-паметника „ Св. Александър Невски”. В зоната се допуска само срещу пропуск, който удостоверява, че лицето има работа в района.

Заради разширената зона за сигурност обаче днес протестиращите няма да имат възможност да се срещат "очи в очи" с депутатите.

Към Народното събрание беше проявена агресивност, невиждана от години, каза в обръщение снощи председателят на НС Михаил Миков.

Днес той бе освиркан на влизане в Народното събрание.

Именно по искане на Миков МВР взима извънредните мерки за охрана на сградата на парламента и депутатите.

МВР призова гражданите "да се придържат към мирния характер на протеста".

Президентът заяви, че най-голямото достойнство на протестите е мирният им характер.

Вечерта на 13-ия ден на протеста протече мирно - без инциденти и нарушения на реда, и с много музика.

„На кафе пред парламента” за втори ден

„Очевидно си имаме работа с дебелокожи и нагли хора, които чакат да се изморим и да разтурим "седенката". Затова да отидем на кафе до парламента, на задния вход, откъдето влизат за работа народните представители. Мирно, спокойно и цивилизовано. Да поговорим за оставки, избори и още нещо... ”.

Това пишат организаторите на протеста в социалните мрежи.

"Атака"!?

От партия "Атака" влязоха в Народното събрание и осигуриха кворум от 126 депутати.

Вчера те не се явиха на работа и така провалиха заседанието и избора на втори вицепремиер.
Подведохте ме, че имам парламентарна подкрепа
, казал премиерът Пламен Орешарски на депутатите на БСП, съобщават някои медии.

Хората на Волен Сидеров заявиха, че вчера е извършен преврат срещу държавността и настояха, че парламентът трябва да работи.

СНИМКИ: Бунт срещу парламента

Изпратете и вашата снимка от протеста