На протеста срещу правителството пред Министерски съвет се събраха около 20 000 души, по данни на участници.
Около 4000 души са се включили в протестното шествие към 19.30 ч., съобщиха от полицията.

За да ги подгрее, изненадващо пристигна първо Васко Кръпката, а после Милена, които пяха хитовете си.

"Просто реших да организираме отворена сцена и да повеселим хората, че започва да им става леко скучно", сподели певецът пред БГНЕС.

Той каза, че до микрофоните няма да бъдат допускани политици или каквито и да били други говорители.

Васко Кръпката каза пред "Дневник", че има много общи неща между протестите през 90-те и сега:

"Красиво е, тази енергия живее в тях, бунтуват се. Но тогава ни мразеха колите, рейсовете, милиционерите, сега те са с нас".

Актьорите Христо Мутафчиев, Камен Донев, Георги Мамалев, Теодор Елмазов, Калин Сърменов, Явор Бахаров, Луиза Григорова, Светлана Янчева, Ивайло Захариев, Герасим Георгиев - Геро и др. също бяха на протеста.

Млад мъж донесе до шадравана на президентството с двама свои приятели домашното си пиано. На него беше сложен червен надпис "Отсвирвам ви".

Десетина протестиращи дойдоха облечени като затворници с табелки Mr Offshore, "Частен авиоотряд 28" и "Цветан Цветанов".
Отново на протеста дойдоха млади хора с деца.

Около 19 ч. полицията изведе група от около десетина младежи, а после за проверка бяха отведени 20 души, обявени за провокатори от движение "Свобода".

Протестиращи потеглиха към 20 ч. от Министерски съвет към Народното събрание под звуците на естрадни песни, а по-късно блокираха движението на Орлов мост.
Вчера изиграха етюди членове на трупа "Алма Алтер", а днес студентите пяха български песни.

Част от протестиращите минаха през централите на ГЕРБ, БСП и ДПС с викове "Оставка" и "Мафия".
Към 22 ч. шествието отново бе на площад "Независимост" и продължи към Народното събрание, а оттам се върна на Орлов мост.

Шествието премина без инциденти, не са регистрирани нарушения на реда.

По-рано президентът Росен Плевневлиев призова за мирни протести.

Бунтът срещу парламента

Цял ден пред парламента имаше протестиращи. Те замеряха с домати, яйца и предмети сградата и депутатите, които бяха изведени от полиция.

Към Народното събрание беше проявена агресивност, невиждана от години, каза в обръщение председателят на НС Михаил Миков. По негово искане МВР обособява разширена зона за сигурност край сградата на парламента.

За четвъртък сутринта отново е предвиден протест пред Народното събрание.

МВР призова гражданите "да се придържат към мирния характер на протеста".

Контрапротестът

Около 100 души се събраха до НДК в подкрепа на правителството на премиера Пламен Орешарски. Някои поискаха оставка на президента.

Те носеха плакати "И ние искаме промяна, но не с поредната неясна и безалтернативна подмяна!", "Ние сме без президент, нека да работят правителство и парламент", "За избори в момента не мислете, парите си спестете и към нас се присъединете".

Имаше хора с листове "Аз съм червен боклук".

Поддръжниците на Орешарски прочетоха декларация да се даде възможност на правителството да работи при нормални условия.

На митинга се възмущаваха, че са дошли малко хора, но го отдадоха на факта, че много късно се разбрало за организацията.

Един от поддръжниците заяви, че всеки ден от понеделник до петък ще се събират от 18 ч., а в събота и в неделя - от 12 ч., на същото място.
Митингът днес приключи към 19,30 ч.

В страната

Близо 1000 протестиращи в Пловдив викаха "Долу ДПС" пред Джумая джамия. Те блокираха за 20 минути Централна гара в Пловдив, предаде "Фокус".

За кратко бе блокиран влакът за Първомай и Димитровград. Спрян бе влакът и от Асеновград, а със закъснение от 10 минути се движеше влакът от Бургас за София.

Около 70 протестиращи блокираха бул. “Мария Луиза” във Варна.

30-ина великотърновци протестираха пред паметника „Майка България”.

Около 30 души от Сливен се включиха в поредния ден на протест. Те отново се събраха пред сградата на НТС в центъра.