Лавината е паднала около 05.30 часа сутринта. Няма пострадали. Малко след 13.30 часа директорът на Областно пътно управление – Монтана Ивайло Спасов съобщи, че снегът вече е разчистен, пътният участък е уширен и опесъчен.

Има опасност от нови лавини. Поне от месец предупреждаваме шофьорите. Постоянно следим опасните места”, каза Спасов.

Настилките на всички магистрали са мокри.
Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от ситуационния център на АПИ.

Сняг вали в прохода "Шипка" и в Габровско, пътните настилки в равнинната част са мокри, а в планинската част на областта са заснежени, съобщи БТА. В прохода "Шипка" видимостта е добра, но пътят е хлъзгав и постоянно се почиства. Движението на тежкотоварни автомобили през прохода е забранено. Мъгла ограничава видимостта в планинската туристическа местност "Узана", а снежната покривка надхвърля 80 сантиметра. Според прогнозата се очаква вятърът в Стара планина още днес да увеличи скоростта си, заради което има риск от снежни преспи и снегонавявания.

Температурите са в интервал от -6 °C до +5 °С. Слаб сняг превалява в областите Ловеч, Кърджали, Враца,София, Кюстендил, Разград и районите на Телиш, Велинград, Банско и Разлог. Дъжд вали в областите Видин, Плевен, Габрово, Пазарджик и Хасково.

Днес валежи ще има в почти цялата страна – на повечето места ще вали сняг, на места в западната част на Дунавската равнина и крайните югозападни райони – предимно дъжд, съобщиха от НИМХ. По-интензивни ще са преваляванията преди обяд в Западна България и Предбалкана. С умерен север-североизточен вятър ще продължи да нахлува студен въздух.

Над Черноморието ще е облачно и ветровито.
В планините времето ще е облачно, мъгливо, с валежи от сняг, най-интензивни в Западна Стара планина. Ще духа силен и бурен североизточен вятър. Ще застудее. Максимална температура на 1200 метра – около минус 3°, на 2000 метра – около минус 10°.

Следете прогнозата