Студентската организация "Бизнес клуб" към Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" организира за втора година първото по рода си студентско бягане "UNI RUN" в град София, под мотото "Нека заедно покажем, че спортът е модерен сред младите!".

Събитието се проведе през изминалия уикенд в парк "Студентски". Рекорден брои участници - 345 застанаха на старта на студентското бягане "UNI RUN" и тичаха в подкрепа на пълноценното развитие на децата и юношите със Синдром на Даун. Суденти и любители тестваха себе си на дистанции от 6 километра или 12 километра. В бягането се включиха и слънчевите деца.

Снимка: "Бизнес клуб" към Стопанския факултет на СУ

"Ентусиазъм, въленение, приемственост и щастие бяха само част от емоциите и положителния заряд, които заедно ние всички изпитахме. Благодарим на всички, които допринесоха за успеха на събитието и доказаха, че заедно можем да направим промяна! Ние от Бизнес клуба, смятаме че заедно всички студенти и любители можем да направим невероятно неща, защото "Доброто е заразно". Този рекорден брои участници ни показа, че има смисъл това, което правим и ни мотивира за нови такива проекти", казва зам.-председателят на Бизнес клуба Адриана Браничева.

Благодарение на всички участници в Uni Run тази година ще бъдат дарени 4230 лева на фондация "Живот със синдром на Даун".

Снимка: "Бизнес клуб" към Стопанския факултет на СУ

Събитието е много повече от бягане, това е инициатива, обединяваща всички студенти и привърженици на здравословния начин на живот и подкрепящи социални каузи.

"Тази година обединихме сили в едно - заедно да подпомогнем фондацията "Живот със синдрома на Даун", събирайки средства за терапии на слънчевите деца - свързани с адаптирано плуване, музикотерапия, физиотерапия, арт занимания и тенис", добавя още Адриана Браничева.

Снимка: "Бизнес клуб" към Стопанския факултет на СУ

Фондацията осигурява на 42 деца със синдром на Даун от Варна, София, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Ямбол напълно безплатно тези дейности, които са от изключително значение за децата.

Повече информация за събитието можете да намерите тук >>>