Към 11.40 часа на около 200 метра след м. Полигона на прав участък в посока Симитли се удрят челно два автомобила марка "Пежо", предаде БГНЕС.
 
След удара единият се запалва, загинал е водачът му, който е бил сам. Загиналият е 29-годишен мъж от Дупница. Колата е загасена от огнеборците.
От другото пежо са ранени трима, единият от които тежко.

Ранени са двама съпрузи от Благоевград, мъж на 59 години, управлявал пежото и съпругата му, на 53 години. Двамата са настанени в отделението по реанимация на МБАЛ-Благоевград.

Според полицията и двамата са с опасност за живота. Мъжът е с открита фрактура на подбедрицата и тежка гръдна травма. Съпругата му е също с гръдна и коремна травма.

Има и трети пострадал, пътувал на задната седалка на пежото, движещо се от Благоевград в посока Симитли. Той е освободен за домашно лечение, тъй като не е пострадал тежко.
 
Според съобщението на ОД МВР-Благоевград, 53-годишният водач на семейното пежо навлязъл в насрещната лента. Там се ударил челно в другото пежо, с кюстендилска регистрация и управлявано от загиналия. Той е пътувал към родния си град Дупница.

При удара автомобилът му се запалва, загасен е от пристигналите на място огнеборци. Тримата пострадали от пежото, навлязло в насрещната лента, са извадени, след като са рязани ламарините на автомобила им.

След катастрофата превозните средства се отбиваха по обходен маршрут през кв. Струмско до село Долно Церово, където отново се включват в Е-79. Около 15.00 часа движението по главния път бе възстановено.