Както Дир.бг съобщи по-рано днес полицията е вдигната на крак, след като от началото на годината до края на юли са регистрирани четири случая на убождания на момчета и момичета. Сигналите са предимно от кварталите “Люлин” и “Надежда”, последният случай е от 10 август в “Обеля”.
Всички потърпевши деца са на възраст до 10 години, уточниха от МВР. Те разказват, че непознат възрастен мъж ги спирал денем, между 11 и 16 часа, обикновено пред жилищния блок или на детската площадка, където си играели. Питал ги къде живеят и ги повеждал към входа. Там, без да говори, да ги заплашва или разпитва, свалял панталонките им и ги убождал със спринцовка. Инжектирал ги е с неустановена до момента течност. При един от инцидентите неизвестният засега извършител ухапал детето по ръката и седалището. При всеки конкретен случай на потърпевшите е направен медицински преглед. До момента не е установено заразяване или данни за причинено заболяване.
От полицията съветват родителите да не оставят без надзор малолетните през ваканцията, докато играят в квартала. Препоръчват също внимателен разговор с децата и предупреждение да не отиват никъде с непознати, каквото и да им обещават.
Единични сходни инциденти, неразкрити досега, са регистрирани и преди няколко години. Тогава децата дали описание на извършителя, подобно на това от последните случаи: мъж на възраст 45-55 години, от български произход, висок около 180 см, с нормално телосложение, с леко оформено коремче, къса 4-5 см бяла коса, която стърчи нагоре, с челно оплешивяване. При отделни случаи се посочва, че мирише на алкохол, както и че има липсващи или издължени развалени предни зъби.
По така направеното описание са изготвени два портрета на предполагаемия извършител. СДВР умолява гражданите, които разпознаят лицето и имат информация за него, да се обадят на тел.166 при гарантирана анонимност, се казва още в съобщението на МВР.

Вижте и втория портрет