От СДВР съобщиха за Агенция "Фокус", че в катастрофата са участвали две коли: служебният автомобил на началника на ДАНС и джип "Рендж Роувър", за който е установено, че е краден.

Сигналът за пътното произшествие е подаден в 05,55 часа тази сутрин. Няма пострадали, има само материални щети по колите. След удара пътуващите в джипа се прехвърлят в следваща ги отзад кола и изчезват в неизвестна посока.
Установено е, че джипът е бил откраднат непосредствено преди катастрофата.

От пресцентъра на ДАНС съобщиха, че при инцидента с автомобил, в който е пътувал председателят на агенцията, няма пострадали нейни служители. Председателят на ДАНС изпълнява служебните си ангажименти, а компетентните органи  установяват обстоятелствата около произшествието и документират нанесените материални щети, допълват от агенцията по сигурност.

Президентът Росен Плевнелиев каза, че е получил съобщение лично от председателя на ДАНС по повод катастрофата.
"Това е обикновено ПТП. Нямаме никакви съмнения или притеснения за нещо повече", заяви пред журналисти президентът.
Той добави, че в съобщението си Казаков казва: "Добре съм и съм в командировка".

В момента на инцидента Казаков е пътувал към летището, закаран е дотам с друга кола на ДАНС, която дошла минути след катастрофата, предаде БНТ. Той бил в лек шок, но не се наложила лекарска помощ.

Разследващите предполагат, че в случая е била в действие класическата схема с подсигуряващ автомобил при кражба на скъпа кола. Тя се използва от автоджамбазите, за да бъде прикрито задигнатото возило от случаен патрул на КАТ. Ако се появят пътни полицаи, подсигуряващият автомобил прави нарушение, за да бъде спрян той, а не краденият.

Когато полицаите открили собственика на джипа, той все още не знаел, че колата му я няма.
Иззети са записите на камерите, монтирани от полицията на Моста на влюбените край НДК.

Заради инцидента се образува голямо задръстване по бул. "България".

Вижте снимки