Той е подсъдим за това, че по време на конференцията на ДПС на 19 януари т.г. е направил опит умишлено да умъртви тогавашния председател на ДПС Ахмед Доган.

Местан вече каза, че ако бъде призован, ще се яви на делото. В 10 часа, когато трябва да започне съдебното заседание на СГС, са насрочени дебати по вота на недоверие. 

Доган е основен свидетел по процеса. Два пъти вече той не се яви в съдебната зала. Почетният председател на ДПС се отказа от граждански иск и от правото си на частен обвинител по делото срещу Октай Енимехмедов.

Тогавшният градски прокурор Николай Кокинов минути след инцидента каза, че Октай Енимехмедов е искал да убие Ахмед Доган.

Ще бъде разпитан и новоназначеният зам.-министър на инвестиционното проектиране Джейхан Ибрямов, който преди това беше председател на младежкото ДПС. Рамадан Аталай е депутат, а Мустафа Карадайъ - депутат и секретар на ДПС.

Ще има разпити и на служители от НСО, които участваха в неутрализирането на Енимехмедов на конференцията на ДПС.

Срещу 25-годишния Енимехмедов има повдигнати две обвинения. Първото е, че е направил опит умишлено да умъртви Доган. Второто е затова, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото при атаката в НДК.


Вижте снимки от нападението срещу Доган