За 17-та поредна вечер протестиращите срещу правителството и главния прокурор се събраха под прозорците на Министерски съвет.

"Вчера почерпихме управляващите с яйца. Но знаете, че лятото е сезонът на зеленчуците. Да тръгваме към Министерски съвет, там ви чакат доматите. И пазете полицаите, повтарям, пазете полицаите!", заявиха официалните организатори на протеста от така нареченото Отровно трио - проф. Велислав Минеков, политическият пиар Арман Бабикян и адвокат Николай Хаджигенов, които уточниха, че лично са купили доматите.

И обявиха, че подготвят национален митинг-протест за 29 юли (сряда) от 10 ч.

Минути след призива им тази вечер, към Министерския съвет полетяха домати, както и рула тоалетна хартия. Около 18 ч. протестиращите започнаха да се събират на площада в Триъгълника на властта. Някои от тях бяха подготвени с големи пакети рула тоалетна хартия с намерението отново да я хвърлят срещу сградата, в която работи премиерът Бойко Борисов, както и в предшни дни. 

Снимка: БНТ

Както и в предишните вечери, събралите се граждани спряха движението по бул. "Цар Освободител" при сградата на Партийния дом с викове, освирквания и скандирания "Оставка", "Мафия" и "Чао, Бойко". 

Снимка: БТА

Пороят, който се изля по-късно, не спря протеста, но тази вечер имаше по-малко хора. Първоначално част от недоволните граждани се скриха на сухо. 

Снимка: БТА

След като първоначално пороят спря, пак продължиха демонстрацията, но скоро силният дъжд отново заваля.

Снимка: БТА

Някои си тръгнаха, но други, подготвени с дъждобрани и якета с качулки, продължиха със знамена в ръце.

Снимка: БТА

Вижте още снимки >>

А други продължиха протеста в метрото.

Все още тази вечер не са блокирани ключови кръстовища. Днес от СДВР предупредиха, че все повече граждани, които не участват в демонстрациите, се оплакват, че правото им на свободно придвижване е ограничено. От полицията дори подчертаха, че някои от тях са склонни към крайни действия срещу протестиращите. Вече имаше инцидент с 19-годишно момиче, което беше леко ударено от изнервен шофьор с кола.

Протести и тази вечер се провеждат и в други градове.