Докато продължава проверката на МВР за 19-годишно момиче, което беше блъснато от кола по време на протестите в София, то раказа какво се е случило. Вероника Найденова е с лека контузия, но е ядосана на безцеремонното поведение на шофьора, който опитал да мине през нея.

Тя е сред редовните протестиращи. Всяка вечер изразява недоволството си, както и в четвъртък, когато блокират кръстовището на булевард "България" и "Фритьоф Нансен", къдесто става инцидентът.

„Бяхме на протест, тук на това кръстовище, при което една кола слизаше от „Черни връх“, аз седя пред колата с плакат „Българино, отвори си очите“. Шофьорът ме гледа и аз го гледам, при което той просто засили и ме удари в колената. Аз залитнах, той си продължи надолу, удари ме под колената, в самия момент бях в шок и не усещах нищо“, разказа Вероника пред bTV.

Прегледана е в „Пирогов“, където установили контузия на коляното.

МВР продължава проверката по случая. Шофьорът е установен, но на камерите от видеонаблюдението не се виждало удар.

„Не се вижда такова съприкосновение. Това е първоначалната информация, след това колегите от Пътна полиция, те са специалисти и ще преценят има ли ПТП, има ли вина водачът и не трябва да забравяме, че тези, които се намират в района на кръстовището, те също нарушават Закона за движение по пътищата и създават предпоставки за ПТП“, изтъкнаха от СДВР.

"Протестиращите пускаха линейки, градски транспорт, стига да говориш с тях - пускат те", каза обаче Вероника.

Бъдещата студентка настоява, че има поводи за протест.

"Аз не ходя на протестите, за да им е гадно на хората, а точно обратно, за да има промяна в бъдеще, да не се прикрива абсолютно нищо, както това, че камерите не са хванали как колата ме е блъснала“, заяви пострадалата, която временно ще изразява недоволството си не на улицата, а от вкъщи.