Стотици близки, приятели и колеги изпратиха в последния му път Любен Гоцев. 90-годишният генерал беше погребан с гражданска церемония, без свещеник, на Централните софийски гробища. Бившият външен министър издъхна в дома си на 8 октомври.

Днес да го изпрати за пръв път от много време в публичното пространство се появи Младен Михалев-Маджо.

Сред опечалените бяха забелязани и близкият му приятел и съратник ген. Виктор Вълков, който вече се придвижва с инвалидна количка, банкерката Петя Славова, бившият шеф на Национална служба за сигурност и бивш зам.-председател на ДАНС Иван Драшков, футболният бос Венци Стефанов, депутатът проф. Иво Христов, лидерът на АБВ Румен Петков, топ кардиологът проф. Иво Петров, Светлана Шаренкова, Чавдар Цветков и други представители на политическия и бизнес живот у нас.

Още снимки от поклонението вижте ТУК>>

Ген. Любен Гоцев е човек със значимо, почти митично присъствие в политическия живот на България. През последните години бившият външен министър в правителството на Андрей Луканов беше с влошено здраве. Въпреки това той отпразнува 90-годишния си юбилей в легендарния ресторант "Монтерей" тази година цели три пъти. Заедно с Виктор Вълков са основатели на кръга "Монтерей", за който се разказват стотици истории, свързани с кадруване и с политически назначения по време на прехода.

Снимка: "Булфото"

Младен Михалев-Маджо и Петя Славова

Снимка: "Булфото"

Виктор Вълков (в количката)

Снимка: "Булфото"

Петя Славова

Снимка: "Булфото"

Снимка: "Булфото"

Румен Петков и Иван Драшков

Снимка: "Булфото"

Снимка: "Булфото"