Преди седмица пресата съобщи, че бившият застраховател Маджо се е появил на редовната сбирка на бивши офицери, дипломати и бизнесмени от кръга „Монтерей“.

Аз пристигнах с един час закъснение заради моите болежки. Влизам в ресторанта и виждам на масата Младен Михалев, тире Маджо. Виктор Вълков седи до него, там и една мадама имаше. Едно място празно и аз седнах на него“, казва в интервю за последния брой на вестник „24 часа“ ген. Любен Гоцев.

Той отрича, че срещата била във връзка със спасяване на бизнеса на Михалев, който се бил върнал от Швейцария. Гоцев не бил разменил и дума с госта.

Не съм, той беше на другия край на масата. На нея се говори на кого какво му е на душата. Няма тайни! Не е конспирация. То, ако е конспирация, няма да се събираме в заведение", обяснява бившият външен министър и втори човек в разузнаването.

Любен Гоцев отхвърля твърденията, че кръгът „Монтерей“ задкулисно ръководи страната. Преди години били създали Генералското движение в БСП с идеята да помогнат, но на сбирките им идвали представители и на други партии.

Ако аз бях конспиратор, никога нямаше да седна в "Монтерей" да ме гледат сто души, че общувам с Маджо. Не сме разменили дума. Той седи на единия край, аз на другия“.

Според Гоцев приписваната власт на кръга „Монтерей“ била журналистическо съчинение.

Никой не е решавал никакви въпроси. Първият елементарен въпрос е: ако има конспирация, никой няма да иде в кръчма да прави тая конспирация. Ще се отиде в някоя вила, в някоя къща, някъде в Балкана...“, допълва генералът.