Това каза в интервю за БТА Любен Гоцев, бивш депутат и министър на външните работи от началото на прехода.
Но в настоящия момент няма алтернатива на Бойко Борисов, заяви той. Любен Гоцев изрази надежда правителството да се стабилизира още по-добре, да решава големите въпроси, които стоят пред българската държава.

Приоритетните цели са - на първо място икономиката, производството, вътрешните проблеми - енергетика, социални проблеми, здравеопазване, образование и външната политика, посочи той.

Смятам, че България трябва да провежда активна политика с всички страни, които ни приемат за адекватни партньори - западноевропейските и трите велики държави - САЩ, Китай и Русия. С тях трябва да имаме отлични отношения. Без този балансиран подход към Русия, Европа, САЩ и част от Азия нещата няма да бъдат много добре за нашия народ и за нашата държава, каза Гоцев.

Много хора са разочаровани и очакваха БСП да се развие по друг начин през последните години. За съжаление, това не става. Явно в БСП протичат вътрешни процеси, свързани с личностите, по-малко с големите проблеми на политиката, в която трябва да е БСП, коментира ексдепутатът-социалист.

По повод обвинението срещу бившия премиер Сергей Станишев за неправилно боравене с класифицирана информация Гоцев каза: "Лично аз смятам, че всичко ще излезе чисто. Може би той е допуснал чисто административно-чиновнически грешки. Но това едва ли е умишлено. Сергей не е такъв човек - да краде документи, да ги крие. Това е поради невнимание". 

През последните седмици името на Любен Гоцев отново влезе в новините, след като стана ясна присъдата по делото "Маргините". Оказа се, че причината братята да искат смъртта на Гоцев е фактът, че той е консултирал Младен Михалев-Маджо. По този повод Гоцев каментира, че за него сагата "братя Маргини" е приключила. Важно е това, което е решил съдът. Оттук нататък нещата са минали в историята и за мен тази тема е приключила, каза Гоцев.

На 14 юни  съдът обяви за невинни Красимир и Николай Маринови по обвиненията, че са организирали и ръководили престъпна група с цел убийствата на Гоцев, покойния вече бизнесмен Никола Дамянов и застреляния Иван Тодоров-Доктора.