Васил Божков продължава серията от публикации от различни свои страници във Фейсбук. След като миналата седмица той пусна скрийншотове от чат със събеседник, въведен в указателя под името Vladi Goranov, днес укриващият се в Дубай бизнесмен постна ръкописна бележка, подписана от него и "К. Домусчиев".

Според Божков "това е паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10 юли 2019 година". Макар и да не прилага доказателство, той настоява, че срещата е осъществена под натиск от премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. "Почеркът е мой, а подписите - на Кирил и мой", добавя Божков.

Той настоява, че документът свидетелства за непазарен по думите му договор за реклама, който компаниите му са сключили с Нова телевизия. Става дума за 20 млн. лв. без ДДС на година за период от 10 г. или общо 240 млн. лв. с ДДС. За прекратяването му е изискано предизвестие от 3 години.

Другите 2 условия в бележката са компенсиране на евентуални загуби на Нова тв от други хазартни компании и "пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и спазване законите на РБ".

"Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение - ще преценят компетентните институции. В България и Европа", завършва Васил Божков.