Стефка Терзийска, която беше зверски пребита с метален прът в центъра на Благоевград, вече си и у дома.

Тя е с тежки наранявания, като загуби и зрението си на едното око. Споделя, че продължава да се страхува за живота си, въпреки че извършителят е в ареста.

На 10 октомври сутринта, тръгвайки за работа в малката семейна фирма, 46-годишната Стефка Терзийска бе нападната от мъж с маска. Първо я ударил с крик през краката, последвал и втори удар в главата.

Според нея поръчител на побоя е бившият й мъж, който многократно я е заплашвал.

"По-добре съм. Любовта на близките ми е най-доброто лекарство. Физически обаче съм в начален етап на възстановяване. Дори самите разкъсвания не са зараснали напълно. Страхуваме се, че поръчителят е на свобода. Бившият ми мъж ни заплаши последно в началото на септември. Не съм допускала, че може да се случи подобно зверство. Надявам се, че случаят няма да бъде потулен", сподели Стефка Терзийска пред NOVA.

За побоя е обвинен 21-годишният благоевградчанин Кирил Лукаров, който бе арестуван три дни след нападението. Той е с мярка за неотклонение "задържане под стража". Твърди, че не е извършил престъплението. Най-вероятно обвинението срещу него, което е за средна телесна повреда, ще бъде преквалифицирано в тежка телесна повреда, тъй като пострадалата жена е с пълна загуба на зрението на едното окото, както и с тежки наранявания.