20-годишният Кирил Лукаров, задържан за бруталния побой над Стефка Терзийска в Благоевград остава за постоянно в ареста. Това реши Окръжният съд като не уважи жалбата на Лукаров срещу първоначалното решение на Районния съд.

На влизане в залата младият мъж скри лицето си и остана напълно безмълвен.

В залата той заяви, че не е извършил престъплението. "Не съм извършил това гадно деяние, моля за по-лека мярка", каза мъжа пред съда. Съдебните заседатели не  уважиха искането му за по-лека мярка. Съдебният състав прецени, че има опасност Лукаров да се укрие.

По време на заседанието стана ясно, че младият мъж е осъждан за нанасяне на средна телесна повреда, за грабеж, а последната му условна присъда е от преди една година за трафик на мигранти през границата.

Според прокуратурата след побоя, който той е нанесъл с метален крик над жената на 10 октомври пред блока ѝ, той се е укрил, опитал се е да скрие и дрехите, с които е бил. Наложило се е да бъде обявен за общодържавно издирване.

Най-вероятно обвинението срещу него, което е за средна телесна повреда, ще бъде преквалифицирано в тежка телесна повреда, тъй като пострадалата жена е с пълна загуба на зрението на едното окото, както и с тежки наранявания. 

По-рано през деня стотици се събраха, за да изразят подкрепата си към Стефка Терзийска, която продължава да се възстановява от тежките си травми в столична болница.